13/02/2015 | Yazar: Ozan Uğur

Antep ZeugMadi LGBT eğitim boykotuna katıldı, ‘Homofobik ve transfobik eğitim istemiyoruz’ dedi.

Antep ZeugMadi LGBT eğitim boykotuna katıldı, “Homofobik ve transfobik eğitim istemiyoruz” dedi.
 
Antep’te Eğitim-Sen ve Alevi derneklerinin çağrısıyla “Laik, Bilimsel, Anadilde Eğitim ve Demokratik Yaşam Mücadelesi” için yürüyüş düzenlendi. Bugün (13 Şubat Cuma) saat 11.00’de Heykel önünden başlayan yürüyüş Valilik önünde yapılan basın açıklamayla son buldu.
 
Türkiye’nin her yerinde olduğu gibi Antep’te de Eğitim-Sen ve Alevi derneklerinin çağrısıyla boykot ve grev kararına uyan onlarca öğretmen, öğrenci, veli ve demokratik kitle örgütü üyesi yürüyüşe katıldı. ZeugMadi LGBT ise sosyal medya üzerinden yaptığı çağrılarla katıldığı yürüyüşte “Cinsiyetsiz, Bilimsel, Anadilde Eğitim” ve “Homofobik/Transfobik Eğitim İstemiyoruz!” sloganları ile yürüdü.
 
Yürüyüş korteji Valilik önüne geldiğinde ise Pir Sultan Derneği başkanı ve Alevi Kültür Derneği başkanı anadilde, laik ve bilimsel bir eğitimin önemini belirten birer konuşma yaptılar.
 
Kitle adına basın açıklamasını okuyan Eğitim-Sen dönem sözcüsü Ali Ersönmez “AKP’nin geçmiş iktidarlardan miras alarak sürdürdüğü ’tekçi’ bakış açısı, toplumun farklı inanç ve kimliklere yönelik ayrımcı uygulamaları arttıran, onları ötekileştirmeye, aşağılamaya ve hatta yok saymaya dayanan uygulamalar ile eğitimin ve ülkenin ortaçağ zihniyetine göre düzenlenmek istendiği görülmektedir” dedi.
 
Yürüyüşe EMEP, SYKP, Mücadele Birliği, BHH, DBP ve HDP gibi siyasi kurumlar da katılırken kitle sık sık “Bê Ziman Jiyan Nabe!”, “Anadil Haktır Engellenemez!”, “Parasız, Laik, Demokratik Eğitim!” sloganları atıldı.

Fotoğraflar: Cemre Can


Etiketler: insan hakları, eğitim
İstihdam