07/08/2013 | Yazar: Ozan Uğur

Rojava ve Suriye’de Kürtlere ve Alevilere yönelik katliamlar Antep’te protesto edildi

Antep’te Rojava’ya Destek Gösterisi Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı
Rojava ve Suriye’de Kürtlere ve Alevilere yönelik katliamlar Antep’te protesto edildi
Antep’te “Düztepe Halk İnisiyatifi” adıyla yapılan çağrı ile bugün Balıklı Parkı’nda bir skeç gösterimi yapıldı. Rojava’da uygulanan katliama ve Suriye’de devam eden savaşa karşı düzenlenen gösteriye halk yoğun ilgi gösterdi.
 
Gösteride Rojava’da katledilenlerin canlandırıldığı skeç ile şiir dinletisinin ardından basın açıklaması yapıldı.
 
Rojava’da ve Suriye’de katliam var!
Basın açıklamasını okuyan Serpil Özdemir “Yanıbaşımızda Kürtlere ve Alevilere yönelik bir katliam gerçekleştiriliyor. Emperyalist-Kapitalist güçlerin özellikle Ortadoğu ülkelerinde gerçekleşen ve gerçekleşebilecek halk hareketlerini bastırmak ve yok etmek için ortaya çıkardıkları katil sürüleri dinci-gerici faşist örgütler şimdi yanıbaşımızda Rojava’da ve Suriye’de katliamlar yapıyor. 2 Ağustos günü El-Nusra tarafından Rojava’da Kürtlere yönelik yapılan saldırıda 70’e yakın ölü ve 350 sivilin kaçırıldığı biliniyor” dedi.
Türkiye’de yaşayan Kürtler ve Aleviler de tehdit altında!
Özdemir dinci-gerici katil sürülerin Türkiye’de yaşayan Kürtlere ve Alevilere yöneleceğini belirterek şöyle devam etti: “Buna geçmişimizde defalarca şahit olduk. Malatya, Çorum, Sivas ve Gazi… Kürtlere ve Alevilere yönelik katliamcı ve inkârcı anlayış hâlâ devam etmekte. Antep’in emekçi halkları! Daha önce Maraş katliamı öncesi ‘Alevilerin malları ve kadınları helaldir’ sözü ile katleden zihniyet şimdi Rojava’da Kürtler için aynı şeyleri söyleyerek katliama devam ediyor.”
Bîji bratiya gelan, yaşasın halkların kardeşliği!
“İnsan yanımızı korumak ve insanlık onurumuza sahip çıkmak için Rojava’da katliama dur diyelim” şeklinde sözlerini tamamlayan Özdemir’in ardından “Bîji bratiya gelan, yaşasın halkların kardeşliği” sloganları ile açıklama sona erdi.
 
 

Etiketler: insan hakları
İstihdam