20/01/2014 | Yazar: Ozan Uğur

Rojava sınırında bulunan Antep’in ilçesi İslahiye’de Pazar günü sınırlara karşı Rojava’ya destek mitingi düzenlendi.

Rojava sınırında bulunan Antep’in ilçesi İslahiye’de Pazar günü sınırlara karşı Rojava’ya destek mitingi düzenlendi.
 
Sınırlara karşı Antep’in İslahiye ilçesinde BDP çağrıcılığı ile düzenlenen bölgesel mitinge Antep şehir merkezinden Halkların Demokratik Kongresi çağrıcılığı ile ESP, SYKP, EMEP gibi HDK bileşenleri de kendi bayrakları ile ortak pankart arkasında katıldı.
 
Adana, Mersin, Maraş, Urfa, Amed gibi birçok şehirden otobüslerle miting alanına gelen eylemciler sınırlara karşı miting düzenleyerek Rojava’ya destek için kapıların açılmasını talep ettiler.
 
Miting alanına otobüslerinden itibaren sloganlarla yürüyen eylemciler “Bijî Biratîya Gelan”, “Bijî Berxwedana Rojava” sloganları attılar.
 
Onbinlerce kişinin katıldığı mitinge Sağlık Emekçileri Sendikası (SES), Eğitim ve Bilim Emekçileri Sendikası (Eğitim-Sen) gibi birçok emek örgütü de destek verdi. Beyaz önlükleriyle eyleme katılan hekimler son dönemde Suriye sınırındaki tırlarda bulunan silahlara ithafen “silah değil, ilaç taşı” yazılı dövizler taşıdılar.
 
Antep’ten ZeugMadi LGBT oluşumu da gökkuşağı bayrağıyla mitinge katıldı. ZeugMadi “Rojava Devrimi’ni ve ezilenlenlerin onurlu mücadelesini gökkuşağının renkleriyle selamlıyoruz” şeklinde bir mesaj gönderdi. Alanda hem barışı hem de LGBT’leri (lezbiyen, gey, biseksüel, trans) simgeleyen gökkuşağı bayrağı birçok insanın da dikkatini çekti. 

Etiketler: yaşam
İstihdam