18/06/2019 | Yazar: Robin Mat

Gözaltına alınanlardan İffet ile bütün bu yaşananları konuştuk.

Antep’te trans kadınlar saldırıya uğradı, polis kadınları gözaltına aldı Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı

Antep’te bir parkta trans kadınlar saldırıya uğradı. Polis, saldırıya uğrayan kadınları gözaltına aldı. Gözaltında, “Karı gibi adam mı olurmuş” diyerek taciz etti. Saldırının ardından bankın her tarafına bantlar konuldu. Gözaltına alınanlardan İffet ile bütün bu yaşananları konuştuk.

Kısaca seni tanıyabilir miyiz?

Tabi. Ben İffet, 31 yaşında bir travestiyim. Seks işçiliği yaparak geçimimi sağlıyorum. Bedenimi değiştirmeye başladığım an insanlar beni vampirleştirdi. Yani; sabahları evde, akşamları sokaklardayım. Vampir gibi yaşıyorum. Hepsi bu.

Çınarlı Parkı’nda saldırıya uğradınız. Nasıl oldu?

Olay şöyle oldu; biz kızlarla hemen hemen her akşam parkta çarka çıkarız. İki gün önce madilik oldu. Bir arkadaşımıza saldırdılar. Hemen polisler geldi. Hepimizi gözaltına aldılar. Ertesi gün geri bıraktılar. Parka geldiğimizde tüm bankları bantlar ile sarmışlardı ve az ilerde ekip arabası vardı.

Gözaltına alındık dediniz, gözaltında polisin size tavrı nasıldı? Fiziksel veya psikolojik tacize uğradınız mı?

Sen de manyaksın valla. Bir travesti ve polis bir arada olacak ve polis susacak mı? (Gülüyor) Fiziksel değil ama sözlü tacize uğradım.

Ne diyorlardı mesela?

"Akşam akşam bu ne ya? Bir siz eksiksiniz, karı gibi adam mı olurmuş?" diyorlardı.

Parktaki bankların bantlanmasından bahsettiniz…

Valla bu benim için bizi istemedikleri anlamına gelir. Yani bir savaş açıldığı anlamına geliyor. Ben savaşçı doğdum. Hep insanlarla savaştım ve hâlâ yaşıyorum. Bu savaşın da kazananı olmak için mücadele edeceğim.

Yaşanan bu olayın ardından parkın hemen yanındaki halka açık öğretmenevinin çay bahçesine LGBTİ+’ların girmemesi için öğretmenevi müdürü duyuru yaptı. Bu karar hakkında ne düşünüyorsunuz?

Burada bir insan hakkı gaspı var. Öğretmenevi müdürünün vermiş olduğu bu karar ayrımcılığın önünü açmakta. Nefrete de yeşil ışık yakmakta. Yaşam alanımızı gasp etmek isteyen müdürün ahlakı kimin ahlakı?

Bütün bu yaşananlara ilişkin mesajınız nedir?

Ne ilk travestiyim ne de son olacağım. Tarih boyunca hep vardık ve varolacağız.


Etiketler: insan hakları, nefret suçları
nefret