13/05/2012 | Yazar: Kaos GL

AKP’nin ‘sivilleşme reformlarının’ neoliberal-muhafazakar-otoriter popülist stratejisi çerçevesindeki politik anlamı Yrd. Doç. İsmet Akça ile tartışılacak.

Anti-Militarist Forum Bugün Ankara’da Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı

AKP’nin “sivilleşme reformlarının” neoliberal-muhafazakar-otoriter popülist stratejisi çerçevesindeki politik anlamı Yrd. Doç. İsmet Akça ile tartışılacak. 

Homofobi Karşıtı Buluşma kapsamında düzenlenen “Anti-Militarist Forum” bu yıl 12 Mayıs Cumartesi günü yapılacak.
 
Yıldız Teknik Üniversitesi Siyaset Bilimi ve Uluslararası İlişkiler Bölümü’nden Yrd. Doç. İsmet Akça’nın katılacağı etkinlik, Elektrik Mühendisleri Odası’nda (EMO), saat 15:30’da başlayacak.
 
Kuramsal ve tarihsel açıdan bakıldığında militarizm ve anti-militarizmden ne anlaşılması gerektiğini ele alacak olan İsmet Akça, sunumunda askeri vesayet - sivilleşme çerçevelemesinin ne anlama geldiğini de tartışacak.
 
“Analiz ve mücadele ufkumuzun sınırlarını genişletmeliyiz”
 
Her tanımlamanın politik-ideolojik alanın ve gündemin sınırlarını belirleyeceğini, dolayısıyla da bir hegemonya mücadele konusu olduğuna dikkat çeken Yrd. Doç. İsmet Akça’nın yapacağı sunumun çerçevesinden satır başları şöyle:
 
“Bugün Türkiye’de militarizmin askeri vesayet olarak analiz edilegeldiği ve ona karşı mücadelenin sivilleşme olarak inşa edilegeldiği ve hayata geçirildiği bir dönemde yaşananın ne olduğu anlamak analiz ve mücadele ufkumuzun sınırlarını genişletmek açısından elzem.”
 
“AKP’nin “sivilleşme reformlarının” politik anlamı”
 
“Bu çerçeve sunuş öncelikle kuramsal ve tarihsel açıdan bakıldığında militarizm ve anti-militarizmden ne anlaşılması gerektiğini, askeri vesayet - sivilleşme çerçevelemesinin ne anlama geldiğini, böyle bir analitik çerçevenin militarizmin değişik tezahürlerini anlamada yetersiz kalacağı gibi bizatihi ordunun politik aktör olarak eylemlerini analiz etmede de ciddi sınırlarla malul olduğunu ve tüm bunlar üzerinden AKP’nin "sivilleşme reformlarının" kendi neoliberal-muhafazakar-otoriter popülist stratejisi çerçevesindeki politik anlamını anlamayı ve tartışmayı hedefliyor.”
 
Anarko-Queer Forum da aynı gün
 
7. Uluslararası Homofobi Karşıtı Buluşma etkinlikleri aynı gün, yine Elektrik Mühendisleri Odası toplantı salonunda, Anarko-Queer Forum ile devam edecek.
 
12 MAYIS CUMARTESİ
 
ANTİ-MİLİTARİST FORUM
Saat: 15:30 – 17:00
Yer: Elektrik Mühendisleri Odası (EMO), İzmir Caddesi, Ihlamur Sokak No: 10/2, Kızılay
Yrd. Doç. İsmet Akça, Yıldız Teknik Üniversitesi Siyaset Bilimi ve Uluslararası İlişkiler
 
ANARKO-QUEER FORUM
Saat: 17:30 – 19:00
Yer: Elektrik Mühendisleri Odası (EMO), İzmir Caddesi, Ihlamur Sokak No: 10/2, Kızılay
“Kapitalizme Karşı Queer Virüsü”
Göksun Yazıcı, “Heteroseksüelliğin “havı tersine” Taranmaz mı? Queer Heteroseksüelliğe Musallat Oldu...”
Kürşad Kızıltuğ, “Queer Radikalizm mi Radikalizmin Queerleşmesi mi?”
Atalay Göçer, “Kapitalizmin Jenital-Bozumu; Ekonomik Kimliğin Homolaştırılması”
 
Buluşma için kiminle iletişime geçebilirim?
 
Homofobi Karşıtı Buluşma Koordinasyonu: Nevin Öztop & Ali Erol
 
Kaos GL Derneği: GMK Bulvarı, 29/12, Kat:6, Demirtepe/Kızılay - Ankara
Tel: 0312 230 0358
Ali Erol alierol@kaosgl.org
Nevin Öztop nevin@kaosgl.org
antihomofobi.org
 
Cinsel Yönelim ve Cinsiyet Kimliği ayrımcılığına karşı mücadele yürüten Kaos GL, her yıl 17 Mayıs Haftasında düzenlediği Uluslararası Homofobi Karşıtı Buluşma’yı homofobi ve transfobiye karşı 7 yıldır örgütlüyor.
 
İlgili haber:
7. Uluslararası Homofobi Karşıtı Buluşma Programı
 

Etiketler: insan hakları, askerlik
İstihdam