12/02/2010 | Yazar: Kaos GL

Yarın anarşist/anti-militarist tutsak Volkan ile dayanışmak ve T.C.'nin "halkı askerlikten soğutma" yasasına karşı tüm dünyada sokaklardayız!   

Yarın anarşist/anti-militarist tutsak Volkan ile dayanışmak ve T.C.'nin "halkı askerlikten soğutma" yasasına karşı tüm dünyada sokaklardayız! 
 
6 Ocak’ta Ankara'da, tutuklu Vicdani Retci Enver Aydemir'in serbest bırakılması için yapılan basın açıklamasında polisin  müdahalesinin ardından 23 kişi gözaltına alındı. Aralarından sadece biri tutuklandı. 40 gündür hücrede tutuklu bulunan arkadaşımız anarşist Volkan Sevinç'in tutukluluk halinin devam etmesini ve gözaltına alınan 19 kişinin "Halkı askerlikten soğutmak" suçuyla 1-10 yıl arası ağır cezalarla yargılanmalarını protesto etmek amacıyla, savaşmayı ölmeyi öldürmeyi reddedenler olarak  "Halkı Askerlikten Soğutma" yasasına karşı İstanbul'da bir yürüyüş gerçekleştireceğiz.
 
Savaştan yana olmayan, barış isteyen tüm vicdanları anti-militarist, anarşist tutsak Volkan Sevinç'le dayanışaya ve "Halkı askerlikten soğutmaya" çağırıyoruz.
    
ANTİ-MİLİTARİST TUTSAK VOLKAN SEVİNÇLE DAYANIŞMA İNİSİYATİFİ
    
TARİH: 13 Şubat 2010 - CUMARTESİ
YER: Taksim tramvay durağı
SAAT: 13:30

Bu eylem yapılan küresel dayanışma çağrısıyla aynı gün ve saatte tüm dünyada örgütlenmektedir. Şimdiye kadar çağrı metni Bulgarca, İspanyolca, Almanca, Rusça, Fransızca, İngilizce ve Yunanca'ya tercüme edilmiş olup çağrıya Yunanistan, İngiltere ve Rusya'da eylemlerle yanıtlanmıştır.)

Diğer diller için: http://www.internationala.org/index.php/direnis/anti-militarizm/212-13-ubatta-qhalk-askerlikten-soutmakq-icin-sokaktayz-heryerdeyiz-.html
   
NOT: İstanbul'da yapılacak olan yürüyüşe katılacak olan gruplar “HALKI ASKERLİKTEN SOĞUTMA YASASINA HAYIR!” pankartı arkasında kendi bayrak, flama ve dövizlerini taşıyabilirler.
 

Etiketler: insan hakları
İstihdam