27/04/2010 | Yazar: Kaos GL

Uluslararası Homofobi Karşıtı Buluşma’nın web sayfası yenilendi ve yeni yüzüyle açıldı.

Antihomofobi.Org Açıldı! Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı

Uluslararası Homofobi Karşıtı Buluşma’nın web sayfası yenilendi ve yeni yüzüyle açıldı.

Kaos GL tarafından koordine edilen ve 2006'dan beri her yıl, 17 Mayıs Haftasında homofobi ve transfobiye karşı örgütlenen uluslararası bir etkinlik olan Uluslararası Homofobi Karşıtı Buluşma, antihomofobi.org sitesinden kurumsal yayın yapacak.
5. Uluslararası Homofobi Karşıtı Buluşma Programı Sitede!
 
16 Mayıs 2010'da Ankara'da yapılacak olan "Homofobi ve Transfobiye Karşı Yürüyüş" ile sona erecek olan 5. Uluslararası Homofobi Karşıtı Buluşma'nın tüm programı antihomofobi.org’dan takip edilebiliyor.
 
5 Mart’ta Trabzon’da başlayan 5. Homofobi Karşıtı Buluşma’nın etkinlik haberleri ile gelişmeler sitenin “Güncel” bölümünden takip ediliyor. Önceki buluşmaların haberlerine ise “Arşiv” bölümünden ulaşmak mümkün.
 
“Sıkça Sorulan Sorular” bölümünde, Uluslararası Homofobi Karşıtı Buluşma’ya dair akla gelecek her türlü sorunun cevabı yer alıyor.
Buluşma’dan yapılan açıklamalar ile Buluşma görselleri, “Basın Odası”nda, gazetecilerin doğrudan kullanımına hazırlar.
 
Antihomofobi Kitabı sitede

Kaos GL tarafından yayımlanan Uluslararası Homofobi Karşıtı Buluşma'nın kitabının elektronik kopyası sitede yayınlandı.
Anti-Homofobi Kitabı'nın makaleleri bugüne kadar yapılan dört Buluşma'dan seçilen bildiri ve tartışmalardan oluşuyor.
 
Uluslararası Homofobi Karşıtı Buluşma Nedir?
 
Ayrımcılığa karşı Lezbiyen, Gey, Biseksüel, Travesti ve Transeksüel (LGBT) bireylerin insan haklarının geliştirilmesi yönünde sosyal, kültürel ve akademik alanlarda etkinlikler düzenleyen Kaos GL Derneği, bu etkinlik ile Türkiye'de LGBT bireylere yönelik ayrımcılığın tartışılmasına ve görünürlüğünün sağlanmasına zemin yaratmayı amaçlamaktadır.
 
Uluslararası Homofobi Karşıtlığı Günü olan 17 Mayıs tarihi ise Cinsiyet Kimliği ve Cinsel Yönelimlerle ilgili tüm fiziksel, ahlaki veya sembolik şiddetlere karşı eylem ve karşı durma günüdür.
 
LGBT'lerin sorunlarını ve homofobiyi tartışmak, eşcinsel ve heteroseksüel birlikte özgürleşmek isteyen herkesin katılabildiği Uluslararası Homofobi Karşıtı Buluşma, ayrımcılığa karşı mücadelede örülen ağların sonucunda bugün Ankara sınırlarını aşarak Türkiye'nin dört bir tarafındaki şehirlere yayıldı.
 
Buluşma, "Homofobi ve Transfobiye Karşı Yürüyüş" ile tamamlanır.


Etiketler: medya
İstihdam