28/11/2008 | Yazar: Kaos GL

Avrupa Parlamentosu İnsan Hakları Alt Komisyonu Başkanı Helene Flautre ve beraberindeki heyet, dün TBMM İnsan Haklarını İnceleme Komisyonu’nu ziyaret etti.

Avrupa Parlamentosu İnsan Hakları Alt Komisyonu Başkanı Helene Flautre ve beraberindeki heyet, dün TBMM İnsan Haklarını İnceleme Komisyonu’nu ziyaret etti. AP heyetinin Başkanı Fransız Helene Flautre, eşcinsel ve transseksüelleri gündeme getirerek, TBMM İnsan Hakları Komisyonu Başkanı Zafer Üskül’e ‘Eşcinsellerin eşitlik hakları ne kadar uygulanıyor, eşcinsel haklarını Anayasal güvence altına almayı düşünüyor musunuz?" sorusunu yöneltti.

Avrupa Parlamentosu İnsan Hakları Alt Komisyonu Başkanı Helene Flautre ve beraberindeki heyet, dün TBMM İnsan Haklarını İnceleme Komisyonu’nu ziyaret etti.

AP heyetinin Başkanı Fransız Helene Flautre, eşcinsel ve transseksüelleri gündeme getirerek, TBMM İnsan Hakları Komisyonu Başkanı Zafer Üskül’e ‘Eşcinsel, biseksüel ve transeksüel kişilerin yaşam koşulları, askerlik, işe girme konularında yasal düzenlemeler düşünüyor musunuz? Eşcinsellerin eşitlik hakları ne kadar uygulanıyor, eşcinsel haklarını Anayasal güvence altına almayı düşünüyor musunuz?" sorusunu yöneltti.

TBMM İnsan Hakları Komisyonu Başkanı Zafer Üskül; ‘Bu konuda sabırlı olmak gerekir. Yasal düzenlemeler yapılabilir. Öncelikle toplumdaki zihinsel değişimi beklemek gerekiyor. Ama onlar da artık sorunlarını ortaya koyabiliyorlar Onlar da kendilerini yeni yeni ifade etmeye başladılar. Kızılay’dan Meclis’e kadar yürüdüler bir sıkıntı yaşanmadı. Ancak toplumun zamana ihtiyacı var. Olumlu ilerlemeler görülüyor’ yanıtını verdi.

AP heyeti başkanı Ludford’unun, ‘AKP, iktidarının ilk yıllarında reformlar konusunda ciddi adımlar attı, ancak daha sonra gerileme süreci yaşandı’ dedi. Bu sorunun muhatabının kendileri olmadığını, AKP ya da hükümet adına konuşma yetkimiz bulunmadığını belirten Üskül, ‘Ben kişisel görüşlerimi söyleyebilirim: AKP, çok daha ileri reformlar yapmak istedi ama bu, içinde bulunulan ortam nedeniyle mümkün olmadı’ diye konuştu.

Etiketler: insan hakları
İstihdam