07/12/2020 | Yazar: Kaos GL

Aralık ayının ilk haftasında yazılı basında LGBTİ+’lara yönelik ayrımcı söylemi kaosGL.org okurları için derledik.

Aralık ayının ilk haftasından 14 nefret haberi! Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı

Aralık ayının ilk haftasında (1-7 Aralık) gazetelerde LGBTİ+’lara yönelik ayrımcı ve nefret söylemini kaosGL.org okurları için derledik.

Başlayalım! 

1 Aralık, Milletin Sesi, Erzurum Gazetesi, Dadaş Gazetesi, (Erzurum), Ankara Gazetesi (Ankara)

AKP Erzurum Milletvekili İbrahim Aydemir: “Dünyadan bihaberler ki, bizim kongreler ertelendi. Bir başkası, Diyanetle ilgili bir not düşüyor: LGBT. LGBT'yle Diyaneti ilişkilendiriyor. Ya, Diyanet İşleri, Diyanet Başkanlığı bizim dinimizi, en yüksek değerimizi ifade ediyor. Cenab-ı Hakk'ın emirlerini elbette ki hem tebliğ edecek hem yayınlayacak, bundan doğal ne var? Ne yapacağız? Sen mutlu ol diye biz oraya hakikati alt üst mü edeceğiz? Böyle bir şey yok.”

1 Aralık, Ogün (İstanbul)

Ferhat Yıldırım: “Burası özgürlüklerin ülkesi... Eşcinsel misin? Özgürsün, takıl kafana göre... Hele bi karışsınlar... Canını yakan cezalarveririz! Burada ne yapacağınızı bilirsiniz...”

1 Aralık, Aydınlık

VATAN Partisi Genel Sekreteri Özgür Bursalı: “Türk toplumuna Batı'nın çürümüşlüğünü dayatan, aileyi, kadını, çocuğu kafese atan, LGBT derneklerine gidiyor. Türkiye'nin 'anti demokratik, insan haklarına, hukuk ilkelerine sahip olmayan' bir ülke olduğu algısı yaratan sözde bilimsel yayınlara gidiyor, işte o fonlar, bunun için verilmektedir.”

1 Aralık, Türkgün

“Mustafa Önder: Y-CHP Genel Başkan Yardımcısı Gökçen, sapık LGBT'lilerin ilaç ve ameliyat paralarını devletin ödemesini isteyecek kadar bu milletten uzaklaştı... Tam bir skandaldir bu istek. Müslüman milletin parasıyla ahlaksızlığa madalya vermektir...”

2 Aralık, Gazete Aydın

“Aydın'ın Nazilli ilçesinde 7 ayrı eve düzenlenen fuhuş operasyonunun ardından paniğe neden olan bir gelişme yaşandı. Gözaltına alınan 11 şüpheliden 3'ünün AİDS olduğu öğrenildi, Gözaltı işlemlerinin ardından sağlık kontrolleri yapılan şüphelilerin içinde 2 travesti ve 1 kadının AİDS çıktığı öğrenildi…”

2 Aralık, Yeni Akit

“Terör örgütü PKK'ya arka çıkan, Gezicileri destekleyen ve eşcinsel sapkınlığın meşrulaştırılması için çaba harcayan Batılı vakıflar şimdi de Osman Kavala'nın serbest bırakılması için fitne kazananı kaynatmaya başladı.”

2 Aralık, İnanış (Zonguldak)

Adnan Küçükvar: “Cinsiyeti savunan ve aile bütünlüğünü bozan İstanbul Sozleşmesi'ni bir yorumlayın. Gey, Lezbiyen. Biseksuel, Trans(GBLT) gibi her turlu cinsel yönelimleri yasal güvence altına alan, 9 yıl ünce imzalanan İstanbul Sözleşmesini..”

3 Aralık, Olay (Van)

“On yıllarca hassas bir kız kitlesi eğitimsiz kaldığı gibi erkek çocuklar da eğitimsiz kalacak Islami ve insani kaygısı ön planda olmayan, cinsel sapkınlığı bir hak!) olarak görenlerin deam ettiği bir eğitim süreci, rol model olamayan ve zihinleri allak bullak eden bozuk kişiliklerin eline mahkûm edil(di)ecek.”

3 Aralık, Yeni Akit

Ali İhsan Karahasanoğlu: “Gayler, lezbiyenlerin görünür olmaması değil, görünür olması gerekiyor imiş gibi..”

3 Aralık, Yeni Akit

Süleyman Alp: “Bugün size İstanbul sözleşmesini dayatanlar ve içine gizli olarak sokulan homoseksüel hakları adı altında yasalar sokuşturmaya çalışanlar, yarın başka isimlerle başka dayatmalar yaparlar.”

4 Aralık, Aydınlık

Cumhuriyet Kadınları Derneği Genel Başkanı Tülin Oygür: “Geçen yıl, Ankara'daki bir LGBT derneğine ABD'nin 22 trilyon dolar yardım yaptığım açıklandı. İnandırıcı gelmeyen bu haberi ne o dernek ne de ABD yalanladı! LGBT hareketi nedir ve ABD Türkiye'de bu hareketi neden paraya boğmaktadır? Herhalde bu konuda düşüneceğimiz bir şeyler olmalıdır.”



Etiketler: medya
İstihdam