03/04/2012 | Yazar: Ozan Uğur

Ardahan’da okuyan öğrenciler Ardahan Öğrencileri Derneği’ni kurdu.

Ardahan’da okuyan öğrenciler 31 Mart Pazartesi günü yaptıkları bir kongre ile A-Ö DER (Ardahan Öğrencileri Derneği)’in kurulduğunu ilan ettiler.
 
Dernek binası içinde yapılan kongre öncesinde ve sonrasında şarkılarla ve halaylarla bir kutlama düzenlendi. Kars’ta bulunan Serhad Kültür ve Sanat Derneği’nin de davetli olarak katıldığı kongrede kutlama mesajları ve derneğin misyonuna yönelik konuşmalar yapıldı. 250’ye yakın öğrencinin katıldığı dernek açılışında katılımcıların öneri ve eleştirileri de alındı.
 
Ardahan’da okuyan öğrenciler daha önce de bir dernek kurmuşlardı. 2009’da Ardahan Üniversitesi Öğrencileri Derneği ismiyle kurulan dernek bir süre varlığın devam ettirmiş ancak yer sıkıntısından kaynaklı feshedilmişti. Yeni kurulan dernekte benzer sorunların yaşanmaması için çaba harcanacağı ve öğrencilerin desteğinin bu konuda önemli olduğunu belirten bir konuşma yapan dernek yöneticileri derneğin misyonunu şöyle belirtti:
 
"Derneğimiz öğrenci gençliğin sosyal ve kültürel konularda bilinçlendirilmesi için,
Ardahan’da yaşayan Öğrencilerin sorunlarıyla ilgilenmek ve mevcut sorunlara karşı çözüm yolları aramak için,
Kadın hakları konusunda mücadele vermek ve toplumsal cinsiyete karşı durmak için,
Yozlaşma ve asimilasyona karşı gençlerin kültürel faaliyetlerde bulunmasını salamak amacıyla,
Anadilde eğitim talebi için,
kurulmuş bir dernektir. Anti-Faşist ve Anti-Emperyalist bir tutumda hareket edecektir. Gençleri uyuşturucu ve fuhuş gibi etkenlere iten kirli kafe kültüründen uzaklaştırmak adına, film gösterimleri, kurslar, konser ve etkinlikler düzenleyecek ve Ardahan’da yaşayan gençlere bir kültür alanı yaratacaktır."
 
Etkinlik halaylar ve kutlama mesajları eşliğinde sona erdi.

Etiketler: insan hakları, eğitim
İstihdam