04/12/2009 | Yazar: Kaos GL

Arjantin’de Marta Gomez Alsina adlı bir yargıç, eşcinsel evliliklerin yapılmasının önünü açan yasanın Anayasa Mahkemesince de onaylanmadıkça işlerlik kaz

Arjantinli Yargıç Eşcinsel Evliliğinin Durdurulmasını Emretti Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı
Arjantin’de Marta Gomez Alsina adlı bir yargıç, eşcinsel evliliklerin yapılmasının önünü açan yasanın Anayasa Mahkemesince de onaylanmadıkça işlerlik kazanamayacağına hükmederek, kıtadaki ilk eşcinsel evliliğinin yapılmasını engelledi. Yargıç Alsina, Alejandro Freyre ve Jose Maria Di Bello arasında 1 Aralık’ta gerçekleştirilmesi planlanan evlilik töreninin yapılmamasını emretti.

Eşcinsel çift Alejandro Freyre (Solda) ve Jose Maria Di Bello
Mahkemenin internet sayfasında yapılan açıklamada, ilgili kararın Anayasa Mahkemesi tarafından görüşülüp karar bağlanmasına kadar evlilik töreninin gerçekleşmeyeceğini duyurdu. Eşcinsel çiftin avukatı ise mahkemenin açıklamasına karşı törenin yapılmasında ısrarlı olduklarını belirtti.

Arjantin’in başkenti Buenos Aires 2002 yılında evlilik olmaksızın eşcinsel birlikteliklerin yasal sayıldığı ilk Latin Amerika kenti olma onurunu yaşamıştı. Arjantinli muhafazakâr, dinci ve faşist parti ve çevreler ise yasanın iptal edilmesi yönünde kampanyalar düzenliyorlar.

http://latinbilgi.net/index.php?eylem=yazi_oku&no=3217

Etiketler: insan hakları, aile
İstihdam