30/01/2015 | Yazar: Kaos GL

Arkadaş Z. Özger anısına okulu Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi’nde İnsan Hakları Kongresi yapılacak.

Arkadaş Z. Özger anısına insan hakları kongresi Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı
Arkadaş Z. Özger anısına okulu Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi’nde İnsan Hakları Kongresi yapılacak.
 
Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi öğrencisiyken; 1973’te hayatını kaybeden şair Arkadaş Z. Özger anısına İnsan Hakları Kongresi düzenlenecek. Siyasal Bilgiler Fakültesi’nin ilkini 22-23 Mayıs 2015’te yapacağı kongre çağrı metni yayınlandı.
 
Üniversiteyi hep birlikte bir mücadele alanı olarak baştan inşa etmenin yollarını aramak üzere yapılacak kongreye bildiri özetlerinin başvuru formuyla beraber 1 Mart 2015 tarihine kadar insanhaklarikongresi@gmail.com mail adresine gönderilmesi gerekiyor.
 
Yayınlanan çağrı metninde sınavda sorduğu bir sorudan ötürü hedef gösterilen Siyasal Bilgiler Fakültesi Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Barış Ünlü ile dayanışma mesajı da yinelenerek şunlar kaydedildi:
 
“İnsan haklarını savunmak acil bir gereklilik”
 
“Hukuk kurallarının; kuralı koyan tarafından dahi tanınmadığı bir dönemde şiddetin Üniversite’nin kapısından üniformasıyla girmesi, piyasalaşmanın kural, bilimsel özerkliğin ve akademik özgürlüklerin istisna haline gelmesi elbette şaşırtıcı değildir. Bizler açısından bu durum insan haklarını savunmanın acil bir gereklilik olduğunun işaretçisidir.
 
“Öğrenci ve akademisyenlerin haklarını kullandıkları için kolluk kuvvetlerince kampüslerden gözaltına alındığına, tutuklandığına ve şiddete maruz kaldığına yine son yıllarda giderek sık şahit oluyoruz. Onlarca öğrenci eğitim-öğretim hakkından maruz bırakılarak hala tutuklu olarak yargılanmaktadır.”
 
Çağrı metninin tamamına ve başvuru formuna şu bağlantıdan ulaşabilirsiniz. 

Etiketler: insan hakları, eğitim
İstihdam