03/03/2016 | Yazar: Kaos GL

Art+Feminism’in her sene 6 kıta - 75 şehirde düzenlediği ‘edit-a-thon’ etkinliği bu sene İstanbul’a taşınıyor!

Art+Feminism Vikipedi’deki kadın içeriklerini düzenlenmeye çağırıyor Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı

Art+Feminism’in Vikipedi'de kadın görünürlüğünün artması için düzenlediği “edit-a-thon” etkinliği bu sene İstanbul’a taşınıyor!

Art+Feminism her sene düzenlediği "edit-a-thon" (düzenleme maratonu) etkinliği ile Vikipedi üzerindeki kadın içeriklerini okumaya ve birlikte yeniden oluşturmaya davet ediyor. 

2011 yılındaki Wikimedia Vakfı araştırması, içeriğinin yazarlarının %10’undan azının kadın olduğunu ortaya çıkardı.  “Herkesin katkıda bulunabildiği Özgür Ansiklopedi” Vikipedi’deki mevcut cinsiyet eşitsizliğini dengelemek, kadınlar üzerine ve(ya) kadınlarca üretilmiş içeriği desteklemek amacı ile yola çıkan Art+Feminism oluşumunun, hafta sonu boyunca gerçekleşecek editatonlarının bir ayağı da ilk kez İstanbul’da, 5 Mart Cumartesi günü öğleden sonrasında düzenleniyor.

Karaköy’deki “fluxus/happenings çerçevesi içinde çok yönlü sanat mekânı” Space Debris’te, mimar ve editör Yağmur Yıldırım tarafından düzenlenen etkinlik, Wikimedia Türkiye ekibi birlikteliğinde gerçekleşecek. Bir günlük “düzenleme maratonu”nda,  Wikimedia Türkiye’nin öğretim ve desteği ile Vikipedi’ye madde girişi ve düzeltmesi yapılarak hem kadın içeriğinin artırılması, hem de konu üzerine gündem oluşturulması gözetiliyor. 

Etkinlik, tüm cinsiyetlerden ve cinsel yönelimlerden katılımcıları ve içeriklerini davet ediyor. Bilgisayarlarını getirmeleri rica edilen katılımcıların; kadın ve sanat, kadın hareketi, feminist düşünce gibi konulara temastaki katkıları bekleniyor. Gün boyunca sanatçılar, küratörler, yazarlar, düşünürler ile gerçekleşecek yuvarlak masa söyleşileriyle, New York MoMA’daki eş zamanlı merkez etkinlikten canlı bağlantılarla ve yaratmayı hedeflediği tartışma ortamı ile de mekânın kapısı herkese açık.

 


Etiketler: kadın
İstihdam