13/10/2021 | Yazar: Kaos GL

Yael Meiry’in toplumsal inşa süreçlerini yıkan bedene bakışını yansıttığı, Türkiye’deki ilk kişisel sergisi “Artık Yalnız Kaldığımıza Göre” KOLİ Art Space’de açılacak.

“Artık Yalnız Kaldığımıza Göre” KOLİ Art Space’de Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı

KOLİ Art Space, İsrailli sanatçı Yael Meiry’in toplumsal inşa süreçlerini yıkan bedene bakışını yansıttığı, Türkiye’deki ilk kişisel sergisi “Artık Yalnız Kaldığımıza Göre”ye ev sahipliği yapacak.

12 Kasım’a kadar 13:00-18:00 saatlerinde görülebilecek olan serginin açılışı 23 Ekim Cumartesi günü 16:00’da gerçekleşecek.

Öznelliği ararken beden ve taşlar arasında uzanan bir keşif süreci

Yael Meiry, on yılı aşkın bir süredir bedenlere bakıyor, çeşitli biçimlerdeki ilişkilerin kavramını ve nasıl kurulduğunu keşfederken insanlığı ve öznelliği, inşa edilmiş iktidar ve toplumsal ilişkiler bağlamında arıyor. “Artık Yalnız Kaldığımıza Göre” sergisinde bu keşfi sürdürmek için bir arzu nesnesi arayan Meiry, bütününden kopmuş, sembolik bedensiz parçalar olarak taşlara doğru çekiliyor. Taşların toplanması, kalıpların oluşturulması ve çeşitli malzemelerden heykellerin dökümünü içeren çalışma süreci sonunda titiz stüdyo fotoğrafları ile sonuçlanıyor ve sergi alanında, diğer görüntülerle birlikte sahneleniyor. Nesneler ve kavramların aralarındaki buluşma, sıradan olanın karmaşıklığını, yıkıcılığını ve cazibesini ortaya çıkarıyor.

Yael Meiry kimdir?

(1982) Tel Aviv'de yaşıyor ve çalışıyor. Fotoğrafı, politik ve sosyal meselelerin göstergeleri olarak biçim ve kimlik konularını sorgulamak için kullanıyor. Meiry, Hayfa Sanat Müzesi'nde ve Galeri 4'teki kişisel sergileri ile birlikte Herzliya Müzesi, Eretz İsrail Müzesi, Indie Galeri, HaMidrasha Galeri ve daha birçok mekânda grup sergilerine katıldı. Farklı misafir sanatçı programları ve sanat programlarında yer almasının yanı sıra, aralarında Mifal HaPais Konseyi ödülü, Asylum Arts ödülü, Rabinovich Vakfı ödülü ve LGBTQ sanat için Artiq ödüllerinin de sahibi oldu. Beş adet fotozininin yayınlanmasının ardından, oluşturduğu fotoğraf kitabı MOPLA Fotokitap Sergisi, İstanbul Photobook Festival, Chicago Sanat Kitabı Fuarı ve Artport Kitap Fuarı'nda gösterildi.

KOLİ Art Space hakkında

Kadıköy’de (İstanbul) yer alan KOLİ Art Space, Yasemin Kalaycı ve Elçin Acun tarafından kurulmuş̧; kar amacı gütmeyen, bağımsız bir çalışma, üretme ve sergileme alanıdır. Sanatsal deneyim ve işbirliği ekseninde dolaşan KOLİ, feminist ve queer sanatçılar arasındaki diyaloğun desteği ile var olur. Kapsayıcılık ve çeşitliliğin gücü ile beslenir, kimliğin ve cinsiyetin akışkanlığına odaklanarak değişim ihtiyacının zorunluluğu inancından doğmuş̧ bir sanat alanıdır.


Etiketler: kültür sanat
İstihdam