03/02/2012 | Yazar: Kaos GL

Bu yıl biseksüel bir karakteri canlandıracağı bir filmde oynayacağını söyleyen ödüllü tiyatrocu Mert Fırat, ‘Aşk, cinsiyet, şekil tanımaz. Ne hissedersen o’ diyor.

‘Aşıksam Cinsiyet Önemli Değil’ Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı
Bu yıl biseksüel bir karakteri canlandıracağı bir filmde oynayacağını söyleyen ödüllü tiyatrocu Mert Fırat, “Aşk, cinsiyet, şekil tanımaz. Ne hissedersen o” diyor.
 
Rengarenk Kırmızı dergisinden Ferhat Şirin’in sorularını yanıtlayan Fırat, “Başka Dilde Aşk” filmiyle 3. Yeşilçam ve 15. Sadri Alışık ödüllerine layık görülmüştü. “Kapalıçarşı” ve “Binbir Gece” dizilerinin çapkın erkeği Fırat, “Kendi cinsime ilgi duymadım” dese de kapıyı aralık bırakıyor.

‘Biseksüel olsam söylerim’
Şirin’in “Aşık olduğunuz kişinin cinsiyeti önemli mi” sorusuna Mert Fırat: “Aşık olduğum kişinin cinsiyeti önemli değil bence. Her şeyde aşk var; bir şeye aşık olurken onun cinsiyetini, şeklini değerlendirirken sadece ne hissettiğin önemli. Çünkü kimin hislerinizi karşılayacağını bilemezsiniz…” diye yanıt verdi.
 
“Biseksüel olduğunuzu keşfetseniz rahatça açıklar mısınız?” sorusunu ise “Böyle bir rolde oynayacağım. Biseksüel insanların topluma kendilerini açıklamaları kolay olmuyor. Ama ben biseksüel eğilimimi fark etsem sanırım açıklardım” diyerek yanıtladı.
 

Etiketler: kültür sanat
İstihdam