16/11/2008 | Yazar: Hakan Yılmaz

Yiğidolar onlar çünkü. Kendi tabirlerince yiğitlik Sivas'tan çıkmadır. Erkek demek yiğit demektir. Erkek kadın severse yiğitliktir. İşte o zaman adam gibi adamdır erkek.

Yiğidolar onlar çünkü. Kendi tabirlerince yiğitlik Sivas'tan çıkmadır. Erkek demek yiğit demektir. Erkek kadın severse yiğitliktir. İşte o zaman adam gibi adamdır erkek. El ele dolaşamamaktı bizim için aşk. Adımızı yazamamaktı bir ağaca. Nasıl yazılabilirdi ki sence? Koskocaman bir kalbin içine X ve Y diye. Sonra ne derlerdi bize? Ne derlerdi ağaçtaki yazıya? Ağacı keserlerdi belki de. Tam kalbin olduğu yerden. Tam X ve Y yazan yerden.

İkimiz de erkektik çünkü. İkimiz de aynı cinstik. Yanımızda kız olmalıydı. Adımızın yanında kız adı olmalıydı. Tuttuğumuz el, kızın eli olmalıydı. Ama olmadı! Biz birbirimizi sevdik. Biz kendimizi bulduk ve birbirimizi seçtik. Cesaretimiz yoktu sadece. El ele dolaşmak için, sokakta öpüşmek için. Cesaret isterdi çünkü burada Sivas'ta gezmek. Elini tutmak, gözüne bakmak... Biz yapamadık. Biz cesaret gösteremedik. Biz birbirimizi çok sevdik ama...

Hep bir ama kaldı, hep bir keşkenin kalması gibi. Hep bir ama kalacak. Çünkü insan beyni kalbine sadık kalacak. Onlara göre iki erkek olmayacak ya da iki kadın. Onlara göre bir erkek bir kadın.
Yiğidolar onlar çünkü. Kendi tabirlerince yiğitlik Sivas'tan çıkmadır. Erkek demek yiğit demektir. Erkek kadın severse yiğitliktir. İşte o zaman adam gibi adamdır erkek.

İşte sırf bu yüzden X ve Y kalacaktır âşıkların isimleri. İki bilinmeyenli tek denklem olacaktır Sivas'ta. Çözebilmek için ya atmasyon yapılacaktır ya da çözülemeyip yanına bir soru işareti konulacaktır.

Biz aşkımızı soru işaretlerinin altında yaşadık. Korku vardı yüreğimizde ama aşkı da sakladık. Ama yetiremedik aşkı. Az geldi şehre. Kayboldu koca şehirde. Ama dar geldi sokaklar bana. O dar sokaklardan geçerken bir kamyon geçti yanımdan. Arkasında büyük harflerle:

BURASI SİVAS

GÜNÜ GÜNDEN KARA

BİR SANA HASRETİM

BİR DE GELMEYEN BAHARA

yazıyordu. Biz de hasret kaldık ve kalacağız. Ama bahara değil, gelmeyen AŞKA...

Etiketler:
nefret