12/10/2010 | Yazar: KAOS GL

İzmir Şirinyer Askeri Mahkemesi, "Ben vicdani retçiyim ve bir gün bile askerlik yapmak istemiyorum" diyen ve yaklaşık bir aydır tutuklu bulunan Kürt vicdani retç

Askeri Mahkeme Vicdani Retçi Süver'i Tahliye Etmedi Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı
İzmir Şirinyer Askeri Mahkemesi, "Ben vicdani retçiyim ve bir gün bile askerlik yapmak istemiyorum" diyen ve yaklaşık bir aydır tutuklu bulunan Kürt vicdani retçi İnan Süver'i tahliye etmeyi reddetti.
Savaş Karşıtları inisiyatifi, avukatlarına dayanarak askeri mahkemenin Süver'i askeri hastaneye sevk edilmesine karar verdiğini duyurdu.
Süver, "firar" iddiasıyla açılan bir soruşturmada hakkında yakalama kararı olduğu gerekçesiyle 5 Ağustos'ta İstanbul Bayrampaşa'daki evinden gözaltına alınmıştı. Ancak Süver'in bundan önce de aynı gerekçeyle verilmiş üç yargı kararı gereğince 35 aylık hapis cezasının bulunduğu da ifade ediliyor.
Mahkeme, Süver'in tutukluluğunun devam etmesine karar verdikten sonra yargılamaya 15 Kasım'da devam edileceğini bildirdi.
 
Avukat Erkan: AİHM'e başvuracağız
Askeri savcılıkça tutuklanarak Kasımpaşa Cezaevi'ne konulan, 24 Ağustos'ta da İzmir Şirinyer Askeri Cezaevi'ne nakledilen Süver 8 Eylül'de de Buca Cezzaevi'ne nakledilmişti.
Süver'in İstanbul'daki avukatlarından Davut Erkan, bianet'e, 10 yıllık hukuksuzluğa son vermek için Süver ile ilgilenen İzmir'deki meslektaşlarıyla birlikte Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi'ne (AİHM) başvurmak için hazırlık yaptıklarını ve AİHM'nin Osman Murat Ülke ile ilgili kararı emsal göstereceklerini belirtmişti. 

Etiketler: insan hakları, askerlik
nefret