23/03/2007 | Yazar: Kaos GL

Askerlikten dansçılığa, erkeklikten kadınlığa! Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı

Eski bir albay, bir dansçı, bir transeksüel... Eski Çin Halk Kurtuluş Ordusu mensubu Jin, 1995'te kadınlığa adım atmış. 2005'ten beri de evli ve evlat edindiği üç çocuğun annesi.
Çin'in en ünlü koreografı Jin Xing, bir peri masalı yaşadığını düşünüyor

Çin'in en ünlü ve en başarılı koreografı Jin Xing biraz gecikerek ve nefes nefese dans salonuna giriyor. Geç kaldığı için özür diliyor ama programı onu affettirecek kadar yoğun: İtalya'daki gösterinin hazırlıkları bitmek üzere. İtalya'dan sonra sırada Hong Kong, Viyana ve bir de solo performans için Stockholm var.

Danstaki başarılarının yanında, cinsiyet değiştirmesiyle de tanınan Jin Xing aynı zamanda eski bir ordu mensubu. 39 yaşındaki transseksüel dansçı 2005'ten beri evli ve evlat edindiği üç çocuğun annesi. Yaşadıkları 'tam bir peri masalı' ona sorarsanız: "Bugüne dek başardıklarımı 16–17 yaşında hayal bile edemezdim. Çekici bir kadına dönüşmek, yabancı dilleri konuşabilmek, evlilik, kendi dans grubumu kurmak, dünyayı dolaşmak, güzel çocuklara annelik yapmak... Düş gibi!"



Fransa'da biyografisi basıldı

Jin, 12 yıl önce ülkesi Çin'deki bariyerleri aşıp ameliyatla kadın olmuş. Altı yaşından beri doğru bedende olmadığını hissettiğini anlatıyor. Koreograf olarak başarı sağlayıp ün kazansa da şöhretinin temel nedeninin cinsiyet değişimi olduğunu düşünüyor.

Çin'in kuzeybatısında, Kore kökenli bir ailenin oğlu olarak doğan Jin, Çin Halk Kurtuluş Ordusu'nun (PLA) dans ve müzik akademisine katılmadan önce, evlerinin bahçesinde ilk gösteri deneyimlerini yaşayan bir çocukmuş. Ordunun dans okuluna kaydolan en genç çocuk olan Jin, orduda geçirdiği 17 yılı mutlulukla anıyor. Ergenlikle birlikte erkeklere ilgi duyduğunu keşfediyor Jin. 1995'te de geçirdiği operasyonlar sonucu istediği kadın kimliğine kavuşmuş. 1999'da kendi dans grubunu kuran Jin'in Güney Kore ve Tayland filmlerinde oyunculuk deneyimleri de var. 2005'te Fransa'da biyografisi basılan Jin, "Hiçbir şey şans eseri olmaz" diyor ve ekliyor: "Bir dine ya da Tanrı'ya inanmasam da kadere inanıyorum!"


Etiketler: kültür sanat
İstihdam