12/01/2021 | Yazar: Gözde Demirbilek

Kaos GL, Instagram çekilişiyle 10 kişiye beş ciltlik “Aşkın L* Hali” kitap seti hediye edecek.

“Aşkın L* Hali” kitap seti çekilişi Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı

Kaos GL, çekilişle 10 kişiye Kadın Kadına Öykü Yarışması’nın 2006’dan 2020’ye derece alan öykülerinin yer aldığı beş ciltlik “Aşkın L* Hali” kitap seti hediye edecek.

Instagram üzerinden yapılan ve 14 Ocak 18:00’de sona erecek çekilişe katılmak için ayrıntılara buradan göz atabilirsiniz.

“Aşkın L* Hali” kitap seti

Kaos GL Derneği’nin 2006’dan bu yana her yıl farklı temalarla düzenlediği “kadınlardan kadınlara, kadınlardan kadınlar için” ilk öykü yarışması olan Kadın Kadına Öykü Yarışması’nın derece alan öykülerinin yer aldığı Aşkın L* Hali kitap seti, geçtiğimiz ay NotaBene Yayınları’ndan çıktı.

Yarışmadan 2006-2008 ve 2009-2011 yıllarını kapsayan ilk iki cildin editörlüğünü Burcu Ersoy, 2012-2014 ve 2015-2017 yıllarını kapsayan üçüncü ve dördüncü cildin editörlüğünü Karin Karakaşlı, 2018-2020 yıllarını kapsayan cildin editörlüğünü ise Pelin Buzluk yaptı. Seri editörlüğünü ise Aylime Aslı Demir üstlendi.

İlk cildin kapak işi Elif Tekneci’nin, ikinci cildin kapak işi Ugemfo’nun, üçüncü cildin kapak işi Gözde İlkin’in, dördüncü cildin kapak işi Meltem Elmas’ın ve son cildin kapak işi Şafak Şule Kemancı’nın elinden çıktı.

Kadın Kadına Öykü Yarışması hakkında…

Kadınlardan kadınlara, kadınlardan kadınlar için ilk öykü yarışması olan Kadın Kadına Öykü Yarışması, 2006’dan bu yana düzenleniyor. “Kadınları seven kadınların” öykülerini kayda geçirmek amacıyla yola çıkan yarışma, bugün eşcinsel ve biseksüel kadın yazını için 15 yıllık bir arşiv niteliği taşıyor. “Belleklere kazınmış karanlık imajı silmek” amacıyla ilki “Mutlu Aşk Vardır” temasıyla yola çıkan yarışma bir sonraki yıl “İlk Adım, İlk Kadın, İlk Aşk” diyerek kadınları “ilk”lerin hissettirdikleriyle buluşturdu. Üçüncü yarışma, kadınların kaleminden akan “Ten ve Tutku” dolu öykülere şahit oldu. 2009 yılında, “Ütopya”ların peşine düşen kadınlar, beşinci yarışmada, kendine açılmanın en saf hâli “Bir Kadın (mı) Sevdim(?)” ile öyküleri topladı. “Her Yerdeyiz” ile altıncı yarışmanın ardından, “Mor”a boyanmış öykülerle yedinci, “Yol” öyküleriyle lezbiyen mücadeleye yeni yollar açılarak sekizinci yarışma gerçekleşti. Yarışma dokuzuncu yılında “Bir Mücadeledir Aşk” ile sevginin kendiliğindenliğine işaret ederken, onuncu yılında “Ses” diyerek “bir kadın bir kadına aşık olduğunda da o sesler bir şarkı oldu belki de” öykülerini bekledi. Geçirdiği trafik kazası sonucu aramızdan ayrılan lezbiyen aktivist Zeliş Deniz anısına “Dert Bende, Derman Bende” ile “birbirine iyi gelme” öykülerini kayda alan on birinci yarışmanın ardından, siyasi coğrafyadan etkileniş öyküleri “O Halde Aşk: Tanımaz Sınırları” temasıyla on ikinci yarışmada kayda geçti. Yarışma on üçüncü yılında “Süper gücünü hatırla!” derken, 2019’da “Bir dostluktan neler doğar...” diyerek dostluğun aşka yakınsadıkça hatırlattığı mucize hikayelere ev sahipliği etti. Yarışma 2020’de kendini “Geleceği Hatırla” temasıyla, kadın kadına aşkın neşe ve sevincini, geçmiş ve gelecekten bugüne taşıyan öykülere kendini açtı.

Kaos GL’nin 16. Kadın Kadına Öykü Yarışması’na başvurular geçtiğimiz günlerde açıldı. Bu senenin teması ise “Ev”. Öykünüzle yarışmaya katılmak için ayrıntıları buradan inceleyebilirsiniz.


Etiketler: medya, kültür sanat
İstihdam