07/05/2015 | Yazar: Kaos GL

Şarkıcı Atiye, eşcinsel yaşam ve kültür dergisi GZone’un Mayıs sayısına konuk oldu: ‘Özgürlükten yana olmak her sanatçının görevi diye düşünüyorum.’

Atiye: Sanat evrenseldir, cinsel yönelim ayrımı olmaz Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı
Şarkıcı Atiye, eşcinsel yaşam ve kültür dergisi GZone’un Mayıs sayısına konuk oldu: “Özgürlükten yana olmak her sanatçının görevi diye düşünüyorum.”
 
GZone’dan Onur Özışık’ın Atiye ile yaptığı röportajdan satırbaşları şöyle:
 
Adın fazlasıyla Eurovision ile anılıyor. Eurovision’a bakış açın nedir? Teklif gelirse kabul eder misin?
 
Eurovision çok sevdiğim ve her sene takip ettiğim bir yarışma. Ülkemizin tekrardan katılmasını diliyorum.  Teklif bana gelirse tabi ki de değerlendiririm.
 
Müzikal kariyer geçmişine bir bakarsan sence seni başarıya götüren dönüm noktaların neler?
 
Bana göre dönüm noktam tek bir şarkı değil. Her şarkımla bir ilerleme kaydettim. Beni başarıya götüren yaptığım her iş sanırım. Her seferinde kendimi tekrarlamıyorum. Farklı tarzları denemeyi seviyorum. Başarılı olmamın sırrı şu; ne istediğimi çok iyi biliyorum, çok çalışıyorum ve çok disiplinliyim.
 
Ülkemizde LGBT bireyler tarafından en sevilen sanatçılar arasındasın, bunu neye bağlıyorsun?
 
Özel bir nedeni var mı bilmiyorum ama beni çok mutlu ediyor.
 
Sanatın LGBT bireyler üzerindeki etkisi hakkında ne düşünüyorsun? Sence neden LGBT bireyler sanatçılara bu kadar takıntılı?
 
Sanat evrenseldir ve dil, ırk, din, cinsiyet ve cinsel yönelim ayrımı olmaz.  Saf bir sanat olan “müzik” tam da bu noktada hiçbir ayrım olmaksızın her insanın duygularına, kalbine girmeyi başaran ve herkese ait olan bir sanattır. Bence sanat herkesin ve her şeyin üzerinde etkili, yapıcı ve birleştirici bir güç…  
 
LGBT hayranlarınla ilişkilerin nasıl?
Sadece LGBT değil bütün hayranlarım tarafından sevilmek, takdir edilmek hoşuma gidiyor. Hayranlarımla buluşma noktam olan konserlerimde aynı şeyleri hissedip aynı enerjiyi paylaşıyoruz. İmza günlerimde de olabildiğince sohbet edip fotoğraf çektiriyoruz.
 
Dünya LGBT haklarını sanatçıların desteğiyle kabul etti. Sence LGBT hakları için ülkemizde sanatçılara ne gibi görevler düşüyor?
 
Her sanatçı bu desteğe kendisi karar vermeli. Özgürlükten yana olmak her sanatçının görevi diye düşünüyorum. Özgürlük olmadan sanat da olmaz. İnsanlar genelde bilmediği şeylerden korkar ve korktuğu şeylerden de uzak dururlar. Keşke önyargılardan daha uzak olunsa! Bence her şeyin çözümü doğru iletişim, sevgi ve saygı.
 
İleride bir çocuğun olsa ve sana eşcinsel olduğunu açıklarsa tepkin ne olur?
 
Her anne çocuğunun mutlu olmasını istemeli ve mutlu olacağı yolda tam destek göstermeli diye düşünüyorum. 

Etiketler: kültür sanat
2024