31/05/2007 | Yazar: Kaos GL

Audrey'in pembe elbisesi satıldı Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı

Gelmiş geçmiş en büyük ''gay ikonlarından'' Audrey Hepburn'ün, "Tiffany'de Kahvaltı" filminde giydiği kokteyl elbisesi açık artırmada 192 bin dolara satıldı.

KAOS GL



Kolsuz pembe elbise, Christie's müzayede evindeki açık artırmada beklenenin 6 katından fazla fiyata alıcı buldu. Müzayede evinin 30 bin dolar civarında bir fiyata satabileceğini düşündüğü elbiseyi, bir Avrupalının aldığı belirtildi.

Audrey’i ‘gay ikonu’na dönüştüren film

‘Tiffany’de Kahvaltı’, Movieline dergisine göre sinema tarihinin en şık ikinci sahnesine (Audrey Hepburn’ün filmin başında, sokakta pasta yediği sahne), The Sun gazetesine göre de gelmiş geçmiş en ateşli öpüşme sahnesine sahip bir film.



1961 yapımı filmde, yeryüzünün en kırılgan öyküsünü anlatır. Kırılgandır, çünkü kimseye, hiçbir şeye bağlanmadan yaşamak istediğini söyleyen, umarsız, şımarık gibi görünen Holly’nin kırılgan kalbinin en derin yerini gösterir bize.

Modern Amerikan edebiyatının en önemli yazarlarından Truman Capote’nin aynı adlı romanından uyarlanan ‘Tiffany’de Kahvaltı’, Audrey Hepburn’ü gay ikonuna dönüştürmüş, giydiği kıyafetler ve saç modeliyle dönemin modasını etkilemişti.

Filmin DVD'si geçtiğimiz günlerde Türkiye'de de satışa çıktı.

Kaynak: AA, NTV, 31 Mayıs 2007

*Konuyla ilgili haberler:

[[En büyük gay ikonu Kylie!]]

Etiketler: kültür sanat
İstihdam