05/02/2021 | Yazar: Kaos GL

Ankara’da Boğaziçi’ne destek eyleminde gözaltına alınıp serbest bırakılan Kaos GL’den Av. Hayriye Kara: “Avukatız dememize rağmen polis bizi itekledi, bir meslektaşımızı yerde tekmeledi, kelepçe takıp gözaltına aldılar.”

Av. Kara: Avukatız dememize rağmen kelepçeyle gözaltına aldılar Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı

Ankara’da Boğaziçi’ne destek için yapılmak istenen eyleme polis plastik mermi ve biber gazıyla saldırdı.

Polis, Çankaya Belediyesi önünde toplananları ablukaya aldı ve ara sokakları da kapatarak alana girmek isteyen çok sayıda kişiyi darp ederek gözaltına aldı. Polis, gözaltına alınanlara ters kelepçe uygulayarak yere yatırdı.

Öte yandan Kızılay'daki gözaltıları protesto etmek ve Boğaziçi'ne destek için Tunalı Hilmi Caddesi'nde eylem yapmak isteyenlere de polis saldırdı. Polis burada da çok sayıda kişiyi gözaltına aldı, ters kelepçe uygulayarak yere yatırdı.

Gözaltına alınanlar arasında Kaos GL’den Avukat Hayriye Kara da bulunuyordu. Polis, Avukat Hayriye Kara'ya ve gözaltına alınan diğer avukatlara da avukat olmalarına rağmen kelepçe de taktı. Av. Kara ve diğer avukatlar sağlık kontrollerinin ardından serbest bırakıldı.

Av. Kara, gözaltı anını ve eylemde yaşananları KaosGL.org’a şöyle anlattı:

“Çankaya Belediyesi’nin önünde beklerken daha eylem bile başlamadan gözaltına alındık. Bizi iterek ‘bekleme yapmayın’ dediler. Avukatız dememize rağmen arkadan da vurarak ittiler. Başka bir avukat arkadaşa polis saldırmaya başladı, yerlerde tekmelediler. Biz de müdahale etmeye çalıştık. İşimizi yapmaya çalıştığımızı, avukat olduğumuzu söyledik. Buna rağmen gözaltına aldılar. İki buçuk saat kadar hastanede doktor kontrolüne kadar kelepçeyle beklettiler. Yanımızdaki bizle birlikte gözaltına alınan bir öğrenci de vardı. Ona önce ters kelepçe yaptılar, biz itiraz edince düz kelepçe yaptılar.”


Etiketler: insan hakları
nefret