18/02/2013 | Yazar: Deniz Aka

İstanbul Avcılar’da bir trans kadın dün akşam evinin önünde iki kişinin fiziksel saldırısına uğradı.

Avcılar’da Bir Trans Kadın Saldırıya Uğradı Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı
İstanbul  Avcılar’da bir trans kadın dün akşam evinin önünde iki kişinin fiziksel saldırısına uğradı.
Dün akşam 17:30 sularında evinin önünde iki kişi tarafından darp edilen Alev adlı trans kadın, saldırının ardından Avcılar Merkez Karakolu’na götürüldü. Mağdurla birlikte karakola giden Yeşiller ve Sol Gelecek Partisi kurucu üyelerinden LGBT aktivisti Michelle Demishevich, twitter hesabında “Mağdur aşırı derecede darp edilmişti. Karakol darp raporu almak için bize refakat edecek eskort dahi vermedi’’ yazdı.
 
Saldırıya uğrayan Alev’in avukatlığını üstlenen Rozerin Seda Kip, olayı Kaos GL’ye şöyle anlattı: “Mağdur, dün akşam tam evine gireceği sırada önce hakarete uğrayıp ardından da ciddi derecede şiddete maruz kalmıştır.”
Şüpheli olarak karakola götürülen Tuğrul Çelik ve Topal İsmail takma isimli kişilerin daha önceden Avcılar dosyasında adlarının yer aldığına değinen Avukat Kip, hastane raporuna göre mağdurun kafasında ödem oluştuğu, boyun, sol kol ve sol ayağında da kırıkların olduğunu belirtti.
 
Avcılar’da Ekim 2012’de trans kadınların oturdukları Meis Sitesi’nin önünde toplanan 50-60 kişilik bir grup ateş yakarak tehditkâr sloganlarla trans vatandaşlara karşı linç girişiminde bulunmuştu.

Etiketler: insan hakları, nefret suçları
nefret