07/07/2016 | Yazar: Kaos GL

Avcılar’da oturan trans kadının evine 20 kişilik transfobik bir grup saldırdı. Dayanışmaya gelen trans kadınlar saldırıyı engellerken olay yerine gelen polis ‘Taraflar barışsın, bugün bayram günü’ dedi.

Avcılar’da trans kadının evine saldırı! Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı

Avcılar’da oturan trans kadının evine 20 kişilik transfobik bir grup saldırdı. Dayanışmaya gelen trans kadınlar saldırıyı engellerken olay yerine gelen polis “Taraflar barışsın, bugün bayram günü” dedi.

İstanbul Avcılar’da yaşayan bir trans kadının evine, gece 20 kişilik transfobik bir grup ellerinde taş, sopa ve satırlarla saldırdı. Saldırı olduğunu haber alan diğer trans kadınlar olay yerine gelerek saldırganlara müdahale etti ve polise haber verdi. Linç girişimini engelleyen trans kadınlar saldırganlara “Karaman’da 45 çocuk tecavüze uğrarken neredeydiniz?” diye sordu.

Olay yerine gelen polis saldırıya müdahale etmek yerine “Taraflar barışsın, bugün bayram günü” dedi. Polis olay yerinde olmasına rağmen transfobik grup saldırıya devam etti.

Olay yerinde bulunan ve gruba müdahale eden trans kadınların itirazları sayesinde gruptan iki kişi gözaltına alındı. Trans kadınlar, öldürmeye teşebbüs olduğunu belirtince polisler “Böyle bir suç yok” diyerek transfobik saldırganları savundu.

Trans kadınlar bu saldırıların Avcılar’da daha önce de yaşandığını belirterek “Mahallenin namusunu koruyacaklarmış. Meis Sitesi’nde de bunu yapmışlardı. Ama bu ülkede küçük çocuklar tecavüze uğrayıp insanlar öldürülürken kimsenin sesi çıkmıyor. Bu linç girişimine izin vermeyeceğiz. Onlar saldırdıkça biz bir araya geleceğiz” dedi.

Karakoldaki işlemlerin ardından rapor almak için Avcılar Devlet Hastanesi’ne giden trans kadınlara ayrımcılığa uğradı. Hastanede bulunan kadın bir doktor, trans kadınları muayene etmeyi reddederken adli vaka olmasına rağmen trans kadınlar sırada bekletildi.

Ne olmuştu?

Ekim 2012’de Avcılar’da bulunan Meis Sitesi önünde bir grup ellerinde meşalelerle “Mahallemizde fuhuş istemiyoruz” diyerek sitede yaşayan transların sürgün edilmesini istemişti. Transların evleri taşlanmış ve ölümle tehdit edilmişlerdi. Bu tehditlere ve saldırılara karşı trans kadınlar bir araya gelmiş ve suç duyurusunda bulunmuştu.

(Pembe Hayat)


Etiketler: insan hakları, nefret suçları
İstihdam