10/10/2012 | Yazar: Kaos GL

Avcılar’da trans bireylere yönelik saldırılar yargıya taşındı. Saldırganlar ile polis ve Kanaltürk Televizyonu hakkında suç duyurusu yapıldı.

Avcılar’daki Translardan Suç Duyurusu Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı
Avcılar’da trans bireylere yönelik saldırılar yargıya taşındı. Saldırganlar ile polis ve Kanaltürk Televizyonu hakkında suç duyurusu yapıldı.
 
Avcılar’da linç girişimine maruz kalan transseksüeller ile LGBTT örgütleri, linç girişimini gerçekleştirenler ile sessiz kalan polis ve kışkırtan Kanaltürk Televizyonu hakkında suç duyurusunda bulundu.
 
Suç duyurusunda Avcılar Emniyet Müdürlüğü, Ambarlı Araştırma Amirliği, Kanaltürk Televizyonu ile Hürriyet Aydın, Selim Palandöken, Avukat Nusret Cem Işık ve soyadı öğrenilemeyen Turgut adlı kişi hakkında dava açılması istendi. Söz konusu kişilerin, "tehdit", "konut dokunulmazlığının ihlali", "ayrımcılık", "hakaret", "nitelikli hırsızlık", "mala zarar verme", "kin ve düşmanlığa tahrik" ve "görevi kötüye kullanma" suçlarını işledikleri belirtildi.
 
Adliye önünde açıklama yapan linç mağduru translar ile Hebun LGBT, İstanbul LGBTT, Kaos GL, Lambdaİstanbul, Pembe Hayat LGBTT dernekleri ile Siyah Pembe Üçgen Derneği ve SPoD Sosyal Politikalar Cinsiyet Kimliği ve Cinsel Yönelim Çalışmaları Derneği, hukuki sürecin takipçisi olacaklarını duyurdu.
 
LGBTT örgütleri adına açıklama yapan Oya Sultan, Avcılar Denizköşkler Mahallesi Meis Sitesi’nde yaşayan translara yönelik nefret kampanyasının, bazı medya kuruluşlarının da kışkırtmasıyla 6 Ekim gecesi saldırıya dönüştüğünü belirtti. Söz konusu saldırının arkasında "rant" hesapları olduğunu belirten Sultan, şöyle konuştu: "17 Ağustos 1999 depremi sonrasında hasar görmesi dolayısıyla, Meis Sitesi’nde fiyatlar düşmüş, ev kiralama gibi konularda sürekli olarak ayrımcılığa uğrayan transseksüeller de canlarını tehlikeye atmak pahasına da olsa siteden daireler almışlardır. 10 yıldır sitede yaşayan transseksüellerin, ’kentsel dönüşüm yasası’ geçtikten hemen sonra bölgeden sürülmek istenmesi, konunun ne aile değerleri, ne ahlak, ne de manevi değerlerle bir ilgisi olmadığını açıkça ortaya koymaktadır."
 
"Kamu yöneticileri ve kolluk kuvvetleri herkesin güvenliğini sağlamak ve yasaları uygulamakla mükelleftir" diyen Sultan, polislerin de nefret suçunu organize edenler kadar suçlu olduğunu belirtti. 

Suç duyurusunun takipçisi olacaklarını belirten Sultan, "Savcılığın acilen koruma kararı almasını ve kolluk güçlerinin görevlerini yaparak transseksüel yurttaşları korumalarını talep ediyoruz" diye konuştu.
 
Avukat Eren Keskin de, söz konusu olayların nefret suçu anlamına geldiğini belirtti, "Hukuki süreci takip edeceğiz" dedi.
 
Açıklama, "Translar her yerde", "Barınma hakkımız gasp edilemez" sloganıyla sona erdi. (etha.com.tr)
 
Fotoğraf: İstanbul LGBTT Dayanışma Derneği 

Video Haber İkon  İlgili Video:


Etiketler: insan hakları
İstihdam