21/01/2014 | Yazar: Ömer Akpınar

ILGA-Europe yarın başlatacağı kampanyayla Avrupa Parlamentosu seçimlerinde insan haklarını ve özellikle de LGBTİ haklarını öne çıkarmayı hedefliyor.

Avrupa da Seçime Gidiyor: ILGA-Europe’tan Adaylara ‘Açılın’ Çağrısı Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı

Avrupa Birliği vatandaşları, 22-25 Mayıs tarihleri arasında kendilerini Avrupa Parlamentosu’nda temsil edecek isimleri seçecekler. Avrupa’da lezbiyen, gey, biseksüel, trans ve interseks (LGBTİ) eşitliği alanında çalışan ILGA-Europe da yarın başlatacağı kampanyayla seçimlerde insan haklarını ve özellikle de LGBTİ haklarını öne çıkarmayı hedefliyor.
 
LGBTİ Mücadelesinde Yer Alacak Adaylara “10 Puan”
Kampanya kapsamında, adaylardan ILGA-Eruope’un önümüzdeki beş sene içerisinde Avrupa’da ilerlemesini istediği meselelere dair hazırladığı “10 Puanlık Vaat”i imzalaması isteniyor.
 
“10 Puanlık Vaat”te eğitimde homofobik ve transfobik zorbalıkla mücadeleden LGBTİ sığınmacıların korunmasına, AB ayrımcılık karşıtı yasasının tamamlanmasından ailenin kapsayıcı bir tanımının yapılmasına kadar 10 madde bulunuyor.
 
Vaade imza verip kampanyayı yürütecek beş büyük politik grubun vekil ve adayları ise şu isimler:
 
· Roberta Metsola (EPP – Avrupa Halk Partisi)
· Sylvie Guillaume (S&D - Sosyalistler ve Demokratlar İlerici İttifakı)
· Sophie in ’t Veld (ALDE – Avrupa için Liberal ve Demokrat İttifakı)
· Ulrike Lunacek (Yeşiller/EFA – Avrupa Özgür İttifakı)
· Dennis De Jong (GUE/NGL – Müttehid Avrupa Solu/Kuzeyli Yeşil Solu)
 
Türkiye’nin yerel seçimlerinde ise BDP, CHP ve HDP’den LGBTİ adaylar, karar süreçlerinde cinsel yönelim ve cinsiyet kimliğinin de göz önünde bulundurulması için yarışacaklar. 

Etiketler: yaşam, siyaset
İstihdam