09/02/2011 | Yazar: Kaos GL

Avrupa Kadın Lobisi Türkiye Koordinasyonu Genel Kurul (AKL TK) Toplantısı 28-29 Ocak 2011 tarihinde Ankara’da yapıldı.

Avrupa Kadın Lobisi Homofobi ve Transfobiye Karşı Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı

Avrupa Kadın Lobisi Türkiye Koordinasyonu Genel Kurul (AKL TK) Toplantısı 28-29 Ocak 2011 tarihinde Ankara’da yapıldı. Toplantıya Kaos GL adına Hayriye Kara katıldı.

Kaos GL’nin önerisi ile Tüzüğe yapılan eklemeyle AKL TK ilkelerinde yer alan “homofobi karşıtlığı”na “transfobi karşıtlığı” da eklendi.
 
Genel Kurul’un kararıyla sayısı beş örgütten yedi örgüte çıkarılan Koordinasyon Grubu’na Kaos GL de seçildi.  
 
“Ayrımcılık ve cinsiyet temelli bir ayrımcılık olarak homofobiye karşı olmak: Eşitlikçi politikalar”

Toplantının ilk gününde dört farklı grup ve başlık altında grup çalışmaları yapıldı. Yapılan çalışmanın başlıklardan biri “Ayrımcılık ve cinsiyet temelli bir ayrımcılık olarak homofobiye karşı olmak: Eşitlikçi politikalar” idi. Çalışma sonucunda çıkarılan özet raporda “Ayrımcılık kompleks bir kavram olarak içinde farklı katmanları barındırır. Cinsiyet, cinsel kimlik, etnik kimlik, cinsel yönelim, dinsel kimlik kadınların maruz kaldığı ayrımcılığın üst üste eklenen ve iç içe geçen farklı boyutlarıdır. AKL TK homofobi ve transfobiye karşı duran bir yapı olarak, belirli kadın ve erkek modelleri tanımlayan ve bu doğrultuda kalıplar yaratan, bu kalıpların dışında yaşayan bireylere ayrımcılık uygulayan heteroseksist sistemin dayatmalarına karşı durmaktadır.” denildi. Homofobi ve transfobiye karşı olmak için harekete heteroseksist sistemin dayattığı cinsiyet kodlamaları ile mücadele edilerek başlanabileceği belirtildi ve bu konuyla ilgili olarak çözüm önerileri sunuldu.

Toplantının ikinci gününde tüzük değişikliği ve çalışma konuları önerileri konuşuldu ve Koordinasyon Grubu belirlendi. Kaos GL’nin önerisi ile Tüzüğe yapılan eklemeyle AKL TK ilkelerinde yer alan “homofobi karşıtlığı”na “transfobi karşıtlığı” da eklendi.
Genel Kurul’un kararıyla sayısı beş örgütten yedi örgüte çıkarılan Koordinasyon Grubu’na Kaos GL de seçildi.   

Avrupa Kadın Lobisi
1990 yılında kurulmuş olan Avrupa Kadın Lobisi (AKL), Avrupa Birliği’ndeki kadın örgütlerinin dahil olduğu en büyük şemsiye organizasyondur. 2009 yılı itibariyle AKL toplamda 2500’den fazla kadın örgütünü temsil etmektedir. AKL’nin misyonu kadınlar arasında farklılığı ve kadın erkek eşitliliğini destekleyerek kadının insan haklarını savunmaktır.    

 


Etiketler: kadın
İstihdam