07/05/2021 | Yazar: Kaos GL

Avrupa Konseyi, İstanbul Sözleşmesi’nin imzaya açılışının 10. yılına özel konferans düzenliyor. GREVIO’nun ilk başkanı Feride Acar’ın konuşmacı olacak katılacağı, Sözleşme’nin etkilerinin konuşulacağı konferansın kapanış konuşmasını Elif Şafak yapacak.

Avrupa Konseyi, İstanbul Sözleşmesi’nin 10. yılına özel konferans düzenliyor Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı

Avrupa Konseyi, 11 Mayıs 2011’ta imzaya açılan ve Türkiye’nin kurucu ve ilk taraf ülke olduğu ancak geride bıraktığımız Mart ayında Cumhurbaşkanlığı kararı ile çıkmaya karar verdiği İstanbul Sözleşmesi olarak da bilinen Kadınlara Yönelik Şiddet ve Aile İçi Şiddetin Önlenmesi ve Bunlarla Mücadeleye İlişkin Avrupa Konseyi Sözleşmesi’nin imzaya açılmasının 10. yılına özel konferans düzenliyor.

Konsey’in düzenlediği iki oturumlu konferansta 10 yılda taraf olan ülkelerin kazanımları ve Sözleşme’nin olumlu etkileri üzerine konuşulacak. Sözleşme’nin uygulamasını izleyen Kadınlara Yönelik Şiddet ve Ev İçi Şiddete Karşı Eylem Uzman Grubu’nun (GREVIO) ilk başkanı Feride Acar “Kadınlar ve Kız Çocukları için Ezberbozan İstanbul Sözleşmesi” başlıklı konuşmasıyla konferansın ilk oturumunda yer alacak. Programın kapanış konuşmasını ise Elif Şafak yapacak.

Dijital ortamda gerçekleşecek olan konferansın tam programına buradan göz atabilirsiniz. Katılım linki bu sayfada yayınlanacak.


Etiketler: insan hakları, kadın
İstihdam