12/04/2019 | Yazar: Aylime Aslı Demir

Avrupa Lezbiyen* Konferansı, tehdit ve etkinlik mekanına taşlı saldırılara rağmen Kiev’de başladı.

Avrupa Lezbiyen* Konferansı başladı: Ne korkutabilirsiniz bizleri ne de sindirebilirsiniz! Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı

Avrupa Lezbiyen* Konferansı, tehdit ve etkinlik mekanına taşlı saldırılara rağmen Kiev’de başladı: Ne korkutabilirsiniz bizleri ne de sindirebilirsiniz!

Fotoğraf: Rainbow Rose

2017’de ilk kez düzenlenen Avrupa ve Orta Asya’dan yüzlerce lezbiyen/ biseksüel kadının katıldığı Avrupa Lezbiyen* Konferansı Kiev’de başladı.

Konferans öncesinde lezbofobik bir grup konferansın yapılacağı otele taşlarla saldırdı. Konferans gününde de “Eşcinsellere karşıyız”, “Eşcinsellik bir hastalıktır”, “Sodomiler cehenneme dönün” pankartları taşıyan grubun açılışı engelleme çabasına rağmen yüzlerce lezbiyen açılışta bir araya geldi.

Ne korkutabilirsiniz bizleri ne de sindirebilirsiniz

Kiev’de gerçekleşen, 40 farklı ülkeden 350’yi aşkın katılımcının yer aldığı konferans 4 gün sürecek.

Lezbofobik gösteriler sırasında gerçekleşen ilk panel “Kim korkar büyük kötü lezbiyenlerden? Lezbiyenler ve toplumsal cinsiyet karşıtı hareket” oldu.  

Lezbofobik gösterilerin konferans boyunca sürmesini bekleyen organizasyon ekibi, bütün bu gösterilere rağmen “Lezbiyen dehasını dünyaya yayalım: tarih değiştirecek lezbiyen bir harekete doğru” dedi.

Açılış konuşması

Konferansın bu sabahki açılış konuşmasını ise, bir yıl önce Rio’da öldürülen Marielle Franco’nun partneri Brezilyalı lezbiyen aktivist Monica Benicio yaptı. Konuşmasında Latin Amerika’da hala süren kolonyalizmden, buna karşı süren devrimci feminist mücadeleden ve her geçen gün böyle bir devrime olan ihtiyaçtan söz etti.

*Lezbiyen sözcüğünün yanına konulan yıldız; kendisine lezbiyen, feminist, biseksüel yahut queer olarak tanımlayan ve de kendisini lezbiyen aktivizm ile yan yana konumlayan herkesi içerme niyetiyledir. Aynı zamanda Lezbiyen kelimesi de görünürlük, güçlenme ve temsile dair politik mücadelenin bir parçası olma gayesiyle konferans organizatörleri tarafından kullanılmıştır.

İlgili haber:

Lezbiyenler her zaman, her yerde!

Yüzlerce lezbiyen Kiev’de buluşuyor: Lezbiyen dehasını dünyaya yayalım!


Etiketler: kadın
nefret