21/09/2015 | Yazar: Kaos GL

Avrupa Parlamentosu LGBT Hakları İntergrubu Eşbaşkanı Daniele Viotti, Kaos GL’nin Uluslararası Cinsiyet, Çeşitlilik ve Sosyal İçerme Konferansı’nda konuşacak.

Avrupa LGBT İntergrup Eşbaşkanı Ankara’ya geliyor Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı

Avrupa Parlamentosu LGBT Hakları İntergrubu Eşbaşkanı Daniele Viotti, Kaos GL’nin Uluslararası Cinsiyet, Çeşitlilik ve Sosyal İçerme Konferansı’nda konuşacak.

Kaos GL, Türkiye ve dünyadan üst düzey bürokratları, siyasetçileri ve sivil toplum kuruluşu temsilcilerini LGBTİ hakları odağında cinsiyet eşitliği ve kapsayıcılık politikalarını tartışmak üzere Ankara’da bir araya getirecek.

Uluslararası Cinsiyet, Çeşitlilik ve Sosyal İçerme Konferansı, 5-6 Kasım’da Rixos Otel’de üst düzey Birleşmiş Milletler (BM), Avrupa Konseyi (AK) ve Avrupa Birliği (AB) yetkililerinin yanı sıra; Türkiye’den ve diğer ülkelerden milletvekili ve belediye başkanlarına ev sahipliği yapacak.

Daniele Viotti kimdir?

Konferans kapsamında Ankara’ya gelecek isimlerden biri de Avrupa Parlamentosu LGBT Hakları İntergrubu Eşbaşkanı Daniele Viotti. 1974 Alessandria doğumlu Daniele Viotti Mayıs 2014’te Kuzeybatı seçim bölgesinde İtalya Demokratik Partisi'nden (Avrupa Sosyalistleri’nin bir üyesi) Avrupa Parlamentosu’na seçildi. Şu an LGBTİ Hakları İntergrubu Eş-Başkanı ve Sivil Özgürlükler, Adalet ve İçişleri Komitesi'nin üyesi olarak görevini sürdürüyor.

Viotti, her zaman LGBTİ topluluğunun eşitliği için çalışan bir insan hakları aktivisti oldu. Şu anda da homofobi ve ayrımcılık karşıtı çeşitli ulusal ve uluslararası inisiyatiflerde faaliyetler yürütüyor.

Hangi oturumda konuşacak?

Viotti konferansın ilk günü “Cinsiyet Temelli Dışlanma ve Şiddetle Mücadelede Siyasetin Rolü” başlıklı oturumda konuşacak. Moderasyonunu Boğaziçi Üniversitesi Siyaset Bilimi ve Uluslararası İlişkiler Bölümü’nden Doç. Dr. Ayşen Candaş’ın üstlendiği oturumda Viotti’ye Avrupa Konseyi Eşitlik ve Ayrımcılıkla Mücadele Komisyonu Başkanı, Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Milletvekili Ayşe Gülsün Bilgehan, Halkların Demokratik Partisi (HDP) Milletvekili Beyza Üstün’ün yanı sıra BM Kadın Avrupa ve Orta Asya Bölge Direktörü Ingibjorg Solrun Gisladottir ve İngiltere Muhafazakâr Parti LGBT Grubu Başkanı Colm Howard-Lloyd eşlik edecek.

Konferansın Türkçe ve İngilizce internet sitesine, katılımcıların tamamına ve programa şuradan ulaşabilirsiniz.

İlgili haber:

Kaos GL’den Uluslararası Sosyal İçerme Konferansı


Etiketler: insan hakları
İstihdam