22/06/2017 | Yazar: Kaos GL

Avrupa Parlamentosu Milletvekili Terry Reintke bu yıl da yürüyüşte olacak.

Avrupa Parlamentosu Raportörü: Yetkililer Onur Yürüyüşü’nün güvenliğini sağlamalı! Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı

Geçen yıl Onur Yürüyüşü’nde gözaltına alınan Avrupa Parlamentosu Milletvekili Terry Reintke bu yıl da yürüyüşte olacak. Türkiye Raportörü Piri de yetkilileri yürüyüşün güvenliğini sağlamaya çağırdı.

                              Foto: LGBTİ+ Onur Yürüyüşü 2016, Ateş Alpar / Kaos GL

Avrupa Parlamentosu Milletvekili ve LGBTİ İntergrup Üyesi Terry Reintke bu Pazar yapılacak LGBTİ+ Onur Yürüyüşü’ne katılmak için İstanbul’a geldi.

Geçtiğimiz yıl yürüyüşe polis saldırısı sırasında gözaltına alınan isimlerden olan Reintke, bu seneki yürüyüşe ilişkin görüşlerini şöyle paylaştı:

“Pazar günü insan haklarına saygılı, LGBTİ’lerin özgürce kendileri olabildiği bir Türkiye için yürüyeceğim. Erdoğan’ın artan otoriter yönetimine rağmen eminim ki bu Pazar günü binlerce kişi bir kez daha haklarını savunmak, homofobi ve transfobiye karşı durmak için sokaklarda olacak.”

               Reintke'nin geçtiğimiz yıl Onur Yürüyüşü'nde gözaltına alınma anı, Ömer Tevfik

AP Türkiye Raportörü’nden Onur Yürüyüşü açıklaması

Avrupa Parlamentosu Türkiye Raportörü Kati Piri ise yürüyüşe ilişkin açıklamasında, “Türkiye demokrasisi için bu zorlu zamanlarda Pride hiç olmadığı kadar gerekli. İstanbul çeşitliliğin şehri ve uzun yıllar boyunca barışçıl bir şekilde yapılan Onur Yürüyüşleri’ne ev sahipliği yaptı. Türk yetkilileri polisin LGBTİ toplumunu korumasını garanti altına almaya ve şiddetten uzak, güvenli ve barışçıl bir Onur Yürüyüşü’nün gerçekleşmesini sağlamaya çağırıyorum.”


Etiketler: yaşam, siyaset
İstihdam