31/03/2011 | Yazar: KAOS GL

Avrupa Türk Gazeteciler Birliği (ATGB), Alman Gazeteciler Birliği (DJU) ve Avrupa Gazeteciler Federasyonu (EFJ) ortak bir açıklama y

Avrupalı Meslektaşları Türkiyeli Gazetecilerin Durumundan Kaygılı Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı
Avrupa Türk Gazeteciler Birliği (ATGB), Alman Gazeteciler Birliği (DJU) ve Avrupa Gazeteciler Federasyonu (EFJ) ortak bir açıklama yayınlayarak, Türkiye'de basın özgürlüğü konusunda kaygılı olduklarını açıkladılar.
Üç örgütün ortak açıklamasında, tutuklu gazeteci-yazar Ahmet Şık'ın "yayınlanmadan toplatılan" kitabıyla ilgili gelişmelere dikkat çekildikten sonra, Türkiye'de cezaevinde bulunan ve cezaevine girme tehdidiyle karşı karşıya olan gazetecilerin durumuna değinildi.
 
Türkiye'deki Gazetecilere Özgürlük Platformu'nun (GÖP) basın özgürlüğü yolundaki mücadelesine destek veren üç örgütün ortak açıklamasında, tutuklu tüm gazetecilerin serbest bırakılması, basın özgürlüğünü engelleyen yasaların değiştirilmesi istendi.
 
Açıklamada, "Türkiye, hükümetin iddia ettiği gibi basın özgürlüğünün ileri derecede gelişmiş olduğu bir ülke değil. Dahası basın özgürlüğünün tehlikede olduğu bir ülkedir" denildi.
 
Gazeteciler Ahmet Şık ve Nedim Şener'in "Ergenekon" soruşturması kapsmında 6 Mart'ta tutuklanması Türkiye'de uzun yıllardır varlığını gösteren tutuklu gazetecilerin durumunu yeniden gözler önüne serdi. Tutuklamalar, ulusal ve uluslararası plan sert tepkilere neden oldu; Türkiye'de basın özgürlüğüne yönelik ihlallerin daha etkili şekilde tartışılmasına neden oldu.

Etiketler: medya
İstihdam