13/07/2012 | Yazar: Kaos GL

Avrupa Sosyalist Partisi’nin gençlik örgütünün kampına davet edilen Kaos GL, ‘milliyetçilik, militarizm ve din bağlamında homofobi’ ile ‘çoklu ayrımcılık ve nefret söylemi’ne dair iki sunum yapacak.

Avrupa’nın Genç Sosyalistleri Hırvatistan’da Buluşuyor Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı

Avrupa Sosyalist Partisi’nin gençlik örgütünün kampına davet edilen Kaos GL, “milliyetçilik, militarizm ve din bağlamında homofobi” ile “çoklu ayrımcılık ve nefret söylemi”ne dair iki sunum yapacak.

ECOSY’nin (Avrupa Genç Sosyalistler) 2012 yılı yaz kampı Hırvatistan’ın Savudrija yerleşkesinde başladı. Savudrija, Adriyatik Denizi’ne sırt vermiş Umag beldesi yakınlarında deniz kenarı bir kamp alanı.

13-20 Temmuz tarihleri arasındaki buluşmaya Avrupa Konseyi ülkelerinin sosyalist ve sosyal demokrat partilerinden, gençlik ve sivil toplum örgütlerinden çok sayıda kişi katılıyor. Hırvatistan’daki Sosyal Demokrat Parti’nin ev sahipliğini üstlendiği kamp boyunca, çok sayıda etkinlik katılımcıları eşitlik, dayanışma, özgürlük, katılım, demokrasi ve toplumsal içerme ana başlıkları üzerinden tartışmaya çağırıyor.
 
Her gün ayrı ayrı ele alınacak bu ana başlıklar dışında ECOSY çerçevesinde çalışan Feminist Ağı, Queer Ağı, Öğrenci Ağı gibi yapılar çeşitli seminer ve atölyeler düzenliyor. Bu etkinlikler de sosyalist ekonomi, göç ve uyum, yeşil politika, yeni politika ve aşırı sağ ile mücadele konuları üzerine odaklanıyor.
 
Türkiye’den Kaos GL de iki ayrı sunum yapmak üzere kampa davet edildi. Bu sunumlardan birisi “milliyetçilik, militarizm ve din bağlamında homofobiye”; diğeri ise “çoklu ayrımcılık ve nefret söylemine” dair olacak. Buluşmaya, Kaos GL adına Murat Köylü katılıyor.
 
1994 yılında Amsterdam’da kurulan ECOSY Avrupa Sosyalist Partisi’nin (PES) ve Avrupa Parlamentosu Sosyalist Grubu’nun gençlik örgütü olarak faaliyetlerini sürdürüyor. 

Etiketler: yaşam, siyaset
İstihdam