28/01/2008 | Yazar: Kaos GL

‘Bana göre asıl bölücüler eşcinselleri saymayanlardır.

Avşar: ‘Önce eşcinsellerin problemlerini halletmeliyiz’ Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı ‘Bana göre asıl bölücüler eşcinselleri saymayanlardır. Bunun başörtüsünden ne farkı var ki. Hem başörtülülerin hem eşcinsellerin arkasındayım. Ama bence eşcinsellerin problemleri daha büyük.’ Hülya Avşar, ‘Hülya’ dergisindeki köşesinde bunları söyledi.

Hülya Avşar kendi adını taşıyan dergisinde yer alan köşe yazısında eşcinsellerin başörtülülerle benzer sorun yaşasalar da daha çok ayrımcılığa uğradıklarını söyledi.

Avşar köşesinde "İnsan hakları meselesi kolay hallolur diye düşünüyorsanız ben de size 'Önce eşcinsellerin problemlerini halletmeliyiz. Hani şu yoklarmış gibi saydıklarımızın' derim. Bana göre asıl bölücü olan eşcinselleri saymayanlar. Bunun başörtüsünden ne farkı var ki! Başörtülüler üniversiteye giremiyor. Eşcinseller ise hiçbir yere. İş bulamıyorlar, onlara yaratık gözüyle bakılıyor, arkadaşlık etmek bile ayıp karşılanıyor" yorumunu yaptı.

‘İnsanlıktan çok görüntü önemli’

Avşar ayrıca, "Başörtülüler de iş bulmakta zorlanıyor. Çoğu laik; başörtülü arkadaş edinmiyor. Bazıları için insanlıktan çok görüntü önemli oluyor. İnsan olduğum için hem başörtülülerin hem de eşcinsellerin arkasındayım. Bu iki durum da bence eşit şartlarda yaşıyor. Türkiye'de eşcinseller bedenlerini satacak duruma geliyorlar. Başörtülüler evlerine kapanıp asosyal ve kıt kanaat geçiniyorlar" dedi.

Etiketler: medya
nefret