18/03/2013 | Yazar: Hayriye Kara

Cinsel Yönelim ve Cinsiyet Kimliği Ayrımcılığına Karşı Avukat Ağı’nın üçüncü Çalıştayı 30 Mart 2013’de Adana’da yapılacak.

Avukat Ağı Adana Çalıştayı Programı Açıklandı Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı
 
Kaos GL Cinsel Yönelim ve Cinsiyet Kimliği Ayrımcılığına Karşı Avukat Ağı’nın üçüncü Çalıştayı 30 Mart 2013’de Adana'da yapılacak.
 
Psikolog Zehra Tosun, Av. Veysel Ok, Av. Fırat Söyle, Av. Rozerin Seda Kip, Av. Ahmet Toköz, Av. Hayriye Kara eğitmen olacak katılacak. Etkinliğin açılış konuşmasını Kaos GL Derneği'nin yönetim kurulu başkanı ve avukatı Yasemin Öz yapacak. 
 
Zehra Tosun, “Ayrımcılık, Homofobi, Cinsel Yönelim/Cinsiyet Kimlikleri” üzerine bir sunum yapacak. LGBT’lerin hukuki alanda en fazla sorun yaşadıkları alanlar üzerine vaka-analizleri yapılacak.
 
Adana Çalıştayında, Trans geçiş süreci, Askeriye-Rapor Alma Süreci, İfade ve Örgütlenme Özgürlüğü, Nefret suçları, Çalışma Hayatı, Barınma Hakkı – Ev mühürlenmeleri, Kabahatler kanunu, İşkence Kötü Muamele konuları ele alınacak.
 
Cinsel Yönelim ve Cinsiyet Kimliği Ayrımcılığına Karşı Avukat Ağına hukuk@kaosgl.org adresine neden katılmak istediğinizi belirten bir niyet mektubu ile başvurabilirsiniz.
 
Kaos GL'in Avukat Ağı Projesi Hollanda ve ABD Büyükelçilikleri tarafından desteklenmektedir. 
 
İlgili Haber: http://www.kaosgl.org/sayfa.php?id=12542
 
 
 

Etiketler: insan hakları
nefret