16/11/2016 | Yazar: Kaos GL

Gözaltındaki LGBTİ aktivisti avukat Levent Pişkin ve avukat Cahit Kırkazak adli kontrol şartı ve yurt dışı çıkış yasağı ile serbest bırakıldı.

Avukatlar Levent Pişkin ve Cahit Kırkazak serbest bırakıldı Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı

Gözaltındaki LGBTİ aktivisti avukat Levent Pişkin ve avukat Cahit Kırkazak adli kontrol şartı ve yurt dışı çıkış yasağı ile serbest bırakıldı.

Tutuklu HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demitaş ile görüşmelerinin ardından gözaltına alınan LGBTİ aktivisti avukat Levent Pişkin ile avukat Cahit Kırkazak, Bursa adliyesinde çıkarıldıkları Sulh Ceza Hakimliğince adli kontrol şartı ve yurt dışı çıkış yasağı ile serbest bırakıldı.

Aynı soruşturma kapsamında gözaltına alınan ve tutuklanma istemiyle mahkemeye sevk edilen 7 kişinin sorgusu devam ediyor.

Evrensel’in haberine göre Avukat ve HDP İstanbul İl Yöneticisi Levent Pişkin'e emniyetteki sorgusunda, "HDP Eş Genel Başkanı Demirtaş'ın tutuklanmasına ilişkin notunu Alman menşeli Der Spiegel dergisi aracılığıyla yayınlatarak ülkemiz aleyhine uluslararası alanda lobi faaliyetlerinde bulunulması eylemini organize ettiği" yönünde suçlamalarda bulunuldu.

Levent Pişkin ifadesinde şunları kaydetti:

"5 Kasım günü parti avukatları olarak Demirtaş ve diğer tutuklu milletvekilleri ile Edirne, Silivri ve Kandıra Cezaevlerinde çeşitli görüşmelerimiz oldu. 6 Kasım günü bu görüşmelerin neticelerini kamuoyu ile paylaşmak için HDP İstanbuliİl binasında ulusal ve uluslararası basın mensuplarıyla toplantı gerçekleştirdik. Bu toplantı sonunda uluslararası basın mensupları tarafından İngilizce sorular yöneltildi. Avukatlar arasında tek İngilizce bilen olmamdan dolayı sorulara ben cevap verdim.

"Toplantının ardından Almanya menşeli Der Spiegel isimli dergiden iki kişi gelerek Demirtaş'tan kendi el yazısıyla durumuna ilişkin bir mesaj getirip getiremeyeceğimi sordular ben de kendilerine bu hafta Edirne'ye cezaevine gitmeyeceğimi ancak gidecek olan başka bir arkadaş varsa onları bu isteklerini Demirtaş'a iletmeleri için söyleyebileceğimi belirttim.

"Cahit Bey'e bir Alman dergisinin başkandan el yazısı ile bir mesaj istediğini, bunu başkana iletip iletemeyeceğini, başkan eğer isterse kendi el yazısıyla bir mesajı kendi aracılığıyla gönderip gönderemeyeceğini sordum. Konuşma bundan ibarettir. Herhangi bir Alman dergisi ile lobi faaliyetimiz söz konusu değildir. Tesadüfen il binasında tek İngilizce bilen insan olmamdan dolayı Cahit Bey ile muhatap oldum olay bundan ibarettir."

Ne olmuştu?

Tutuklu olan Halkların Demokratik Partisi (HDP) Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş ile cezaevinde görüşen Avukat, HDP İstanbul İl Yöneticisi ve LGBTİ aktivisti Levent Pişkin, 14 Kasım Pazartesi sabaha karşı gözaltına alındı.

Gözaltına alınmadan önce Takvim, Sabah, Ulusal Kanal gibi yerlerde yayınlanan bir haberde, Pişkin'in Demirtaş'ın mesajlarını propaganda için kullanılması için Almanya'da bir dergiye vereceği iddia edilmişti.

Levent Pişkin için sosyal medyada #LeventPişkinYalnızDeğildir hashtag eylemi yapıldı. Üyesi olduğu Özgürlükçü Hukukçular Derneği, çalıştığı Hakikat Adalet ve Hafıza Merkezi ve İstanbul LGBTİ+ Onur Haftası Komisyonu açıklama yaptı. Okuduğu Boğaziçi Üniversitesi öğrencileri ve Tutuklu Öğrencilerle Dayanışma Ağı destek mesajları yayınladı. Pişkin’in gözaltına alınması uluslararası kamuoyunun da tepkisini topladı. Paris Barosu, Levent Pişkin’i onursal üyesi ilan etti.

İlgili haberler:

LGBTİ aktivisti Avukat Levent Pişkin gözaltına alındı

ÖHD: Av. Levent Pişkin yalnız değildir!

Onur Haftası’ndan Levent Pişkin ile dayanışma açıklaması

“Levent Pişkin’in müvekkiliyle görüşmesi suç sayılamaz”

Paris Barosu’ndan gözaltındaki Av. Levent Pişkin’e onursal üyelik

Av. Levent Pişkin adli kontrol talebiyle mahkemeye sevk edildi


Etiketler: insan hakları
İstihdam