27/11/2014 | Yazar: Kaos GL

Avustralya’nın ABC adlı televizyon kanalı, geçtiğimiz hafta trans çocukların hikâyelerine yer veren bir program yayınladı.

Avustralya televizyonu trans çocukların hikâyelerini aktardı Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı
Avustralya’nın ABC adlı televizyon kanalı, geçtiğimiz hafta trans çocukların hikâyelerine yer veren bir program yayınladı.
 
Kanalın güncel meselelere yer veren 4 Corners adlı programı, 20 Kasım Nefret Suçu Mağduru Trans Bireyleri Anma Günü ve Çocuk Hakları Günü öncesi 17 Kasım’da trans çocukların deneyimlerine odaklandı.
 
“Sandığınızdan çok daha toplumsal bir mesele”
 
Avustralya’nın saygın gazetecilerinden Kerry O’Brien, programa “çocukları, ailelerini, becerikli ve kendini adamış sağlık çalışanları ile daha anlayışlı bir adalet sistemini” ilgilendiren bir konuya yer vereceklerini söyleyerek başladı.
 
O’Brien’in “sandığınızdan çok daha toplumsal bir mesele” dediği trans çocuk meselesini irdeleyen programda 3 trans çocuğun hikâyeleri aktarıldı. “Kendim Olmak” adını taşıyan bölümde, sağlık çalışanlarının kendine zarar verme ve intiharın önüne geçmek amacıyla trans çocuklara destek olunması yönündeki görüşleri paylaşıldı.
 
Programda yer alan 11 yaşındaki Isabelle “kendin olmazsan, hayatın boyunca çok mutsuz olacaksın” diyor.
 
BBC çocuk kanalında trans belgeseli yayınladı
 
Aynı akşam İngiltere’de ise BBC, çocuk kanalında trans bir çocuğun hayatını anlatan “Benim hayatım: Benim adım Leo” adlı bir belgesel yayınladı. 

Etiketler: medya
İstihdam