20/01/2010 | Yazar: Nevin Öztop

Uluslararası Kadın Kalkınma Örgütü (AWID)’nün Kadın Haklari ve Kalkınma Forumu, 2011’de İstanbul’da yapılacak.

AWID, 12. Adres Olarak İstanbul’u Seçti! Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı

Uluslararası Kadın Kalkınma Örgütü (AWID)’nün Kadın Haklari ve Kalkınma Forumu, 2011’de İstanbul’da yapılacak.

Her 3 senede bir gerçekleştirilen AWID Forum’un Seçim Komitesi, bir sonraki AWID Uluslararası Kadın Haklari ve Kalkınma Forumu için İstanbul’u seçti. İstanbul, 12.’si gerçekleşecek olan foruma, 2011 yılında ev sahipliği yapacak.
 
AWID Yönetim Kurulu’ndan Lydia Alpazar ve Lina Gomez, 2009’un Eylül ayında Ankara ve İstanbul’u ziyaret etmişti. İstanbul’da Sosyalist Feminist Kolektif ve Ankara’da Başken Kadın Platformu’nun mekanlarında gerçekleştirilen 2 toplantıda, kadın örgütleri ile AWID Forumu’nun 2011’de Türkiye’de yapılması olasılığı üzerine değerlendirmeler yapılmıştı. İstanbul’a ek olarak, foruma ev sahipliği yapmak isteyen birkaç farklı ülkeyi de ziyaret eden yönetim kurulu üyeleri, Ocak ayının başında, 2011 Forumu için İstanbul’u seçtiklerini resmi olarak açıkladı.
 
Şu ana kadar, Güney Amerika, Güney Asya ve Afrika alanlarında gerçekleştirilen forum, ilk kez Orta Doğu’da yer alacak. . Her gerçekleşmesinde, binlerce uluslararası kadın hakları aktivistini bir araya getiren forumun, Türkiye içerisindeki kadın örgütlerinin güçlenmesine ve tazelenmesine de katkı sunması kaçınılmaz görünüyor.
 
AWID (Association for Women’s Rights in Development)* hakkında bilgi için, www.awid.org ve info@awid.org adreslerine başvurulabilir.
 
2011 forumunda yer alan kurum veya oluşumların, forum sonrasında çeşitli projeler ile AWID’e başvurmaları mümkün olacaktır.


Etiketler: kadın
İstihdam