23/09/2021 | Yazar: KAOS GL

Oyuncu ve yönetmen Ayça Damgacı, Tümay Göktepe'yle birlikte 10. Pembe Hayat KuirFest’te düzenlenecek “Patrida” filmi üzerine söyleşilere katılacak.

Ayça Damgacı ve Tümay Göktepe KuirFest’te Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı

Pembe Hayat KuirFest’in 2. Zeliş Deniz Kuir Sinema Ödülü’nün de sahibi olan oyuncu ve yönetmen Ayça Damgacı, Tümay Göktepe ile birlikte yönettikleri “Patrida” filminin gösterimi ardından Ankara ve İstanbul’da izleyiciler ile buluşacak!

Filmin 24 Eylül Cuma tarihli Ankara Goethe-Institut ve 2 Ekim Cumartesi tarihli Institut Français de Turquie’deki gösterimlerinin ardından Ayça Damgacı ve Tümay Göktepe izleyicilerle olacak!

“Patrida” hakkında

“Ayça ve Tümay, Ayça’nın 87 yaşındaki Batı Trakya göçmeni babası İsmet Damgacı’yla uzun yıllar önce ailesiyle yapmış olduğu zorunlu göç yolculuğunu bu kez tersinden yapıyorlar. İstanbul’dan başlayıp, İskeçe, Selanik, Atina ve nihayetinde Zürih’e dek uzanan ​​Patrida, bir baba-kızın aile ve ortak geçmişlerini, “atanmış” aidiyet-kimliklerini sorgulama ve yeniden anlamlandırmaya çalışmalarının hikâyesi. “Peki ya bir yolculuk… Bir yolculuk, yaşadığımız şiddeti, öfkeyi, korkularımızı, bütün bunları anlamaya yeter mi?”

*Patrida: (Yunanca) memleket, “baba vatan”.


Etiketler: kültür sanat, yaşam
nefret