09/03/2022 | Yazar: Kaos GL

“İşyerinde, mahallede, okulda, yurtta; eşit, şiddetsiz, özgür ve insanca bir yaşam için birlikte olalım.”

Aydın’da 8 Mart: İsyandan direnişe, direnişten özgürlüğe Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı

Aydın Kadın Dayanışma Platformu’nun çağrısıyla bu yıl ilk kez düzenlenen 8 Mart Aydın Gece Yürüyüşü için kadınlar ve LGBTİ+’lar Sevgi Yolu’nda bir araya geldi. “İsyandan direnişe, direnişten özgürlüğe” pankartıyla ve sloganlarla Kent Meydanı’na yüründü.

aydin-da-8-mart-isyandan-direnise-direnisten-ozgurluge-1

Yürüyüşe Aydın LGBTİ+ Dayanışması da gökkuşağı ve trans bayraklarıyla katıldı. Yürüyüşün ardından yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi:

aydin-da-8-mart-isyandan-direnise-direnisten-ozgurluge-2

“Ülkenin dört bir yanında ‘eşit işe eşit ücret’ diyen, ‘insanca yaşamak istiyoruz’ diyerek harekete geçen, sendikal hakları için en önde direnen ek zam talepleri ile iş bırakan, grev alanlarının direnci olan emekçi kadınlar. Şiddete karşı mücadele eden, yaşamına sahip çıkan, kadınların ve çocukların ve LGBTİ+ geleceğinin çalınmasına izin vermeyen kadınlar.

aydin-da-8-mart-isyandan-direnise-direnisten-ozgurluge-3

“Haklarımızdan, hayatlarımızdan vazgeçmiyoruz diyerek karanlığın üst üste el ele tutuşup yürüyen tek adam rejiminin karşısında on binler olup sokakları dolduran genç kadınlar. Savaş ve işgal politikalarına dur diyen, emeğinden, bedeninden, kimliğinden vazgeçmeyen kadınlar.

aydin-da-8-mart-isyandan-direnise-direnisten-ozgurluge-4

“Eşit, şiddetsiz ve özgür bir yaşamı ancak birlikte mücadele ederek kurabiliriz. İşyerinde, mahallede, okulda, yurtta; eşit, şiddetsiz, özgür ve insanca bir yaşam için birlikte olalım. Birlikte kazanalım.”

aydin-da-8-mart-isyandan-direnise-direnisten-ozgurluge-5


Etiketler: insan hakları, kadın
nefret