07/02/2022 | Yazar: Kaos GL

Aydın LGBTİ+ Dayanışması duyurdu: Trans olduğu için saldırıya uğradı, şikâyete gittiği karakolda polisin nefret söylemine maruz kaldı!

Aydın’da transfobik saldırı, emniyette nefret söylemi! Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı

Fotoğraf: Özge Özgüner / csgorselarsiv.org

Aydın LGBTİ+ Dayanışması, Aydın’da 3 Ocak Çarşamba gecesi bir transın saldırıya uğradığını duyurdu. Duyuruda Dayanışma, fail hakkında şikayetçi oldukları sırada kolluğun nefret söylemine maruz bırakıldığını da belirtiyor.

Dayanışma’nın açıklaması şöyle:

“3 Ocak Çarşamba günü gece saatlerinde bir trans arkadaşımız şiddet görmüştür. Arkadaşımızın sağlık durumu şu anda iyi olup, faili tespit edilerek şikâyette bulunmuştur. Karakoldaki işlemler sırasında ise görevli bir polis tarafından nefret söylemine ve psikolojik baskıya maruz bırakılmıştır.

“Ülkemizde özellikle translara yönelik şiddetin hızla arttığının farkında olduğumuzu bunun nedenlerinden birinin ise faillerin kamu görevlerinden güç almasından kaynaklı olduğunu biliyoruz. Arkadaşımız yalnız değildir, gereken her türlü psikolojik ve hukuki desteği vermeye hazır durumdayız. Arkadaşımızın hukuki sürecinde yanında olacağımızı, dava takibini yapacağımızı bildirmek isteriz.”


Etiketler: insan hakları
İstihdam