17/03/2020 | Yazar: Gözde Demirbilek

Aydın LGBTİ+ Dayanışması kuruluşunu kaosGL.org’a anlattı.

Aydın LGBTİ+ Dayanışması kuruldu! Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı

Aydın LGBTİ+ Dayanışması, ilk toplantısını alarak kuruluşunu duyurdu. Dayanışma’dan Damla Hazer, kuruluşu ve planlanan etkinlikleri kaosGL.org’a anlattı.

“Daha fazla dayanışma içinde olacağız”

Aydın LGBTİ+ Dayanışması ne zaman kuruldu?

Dayanışma, 5 kişi ile kuruldu ve 16 Mart Pazartesi günü ilk toplantısını aldı. Toplantıda hiç beklemediğimiz bir yoğunluk vardı ve buna çok sevindik.

Kuşadası’nda faaliyet yürüten Renkli Güvercin LGBTİ+ ile birlikte çalışmalar bekliyor mu bizi?

Tabi ki. Renkli Güvercin LGBTİ+ ile sürekli dayanışma içerisinde olacağız. Birlikte birçok etkinlik yapmayı planlıyoruz. Renkli Güvercin LGBTİ+’ya en yakın LGBTİ+ oluşumu Genç LGBTİ+ Derneği’ydi ve uzak kalıyordu. Şimdi artık Aydın merkezde ve Kuşadası ilçesinde oluşum var ve daha fazla dayanışma içinde olacağız demek bu.

İlçeden başlayıp merkeze uzanan güzel bir kuruluş hikâyesi bu. Hayırlı olsun diyorum yeniden. Peki ne tür etkinlikler planlıyorsunuz?

Aydın, LGBTİ+ konusunda çok fazla çalışma yürütülen bir yer olmadığı için öncelikle lezbiyen, gey, biseksüel, trans, interseks ve artı kimliklere dair temel etkinlikler yapmayı planlıyoruz. Sonrasında kampüs, sokaklar ve diğer sivil toplum örgütleriyle dayanışarak ortak kavram atölyeleri düzenleyeceğiz.

Kimler katılabilir Aydın LGBTİ+ Dayanışması’na?

Oluşumumuz homofobiye, transfobiye, bifobiye; tüm fobilere karşı çalışacak bir oluşum. Ayrımcılığa karşı olan herkesin katılımına açık bu sebeple. Ancak koronavirüs nedeniyle bize bir süre sadece sosyal medya hesaplarımızdan ulaşabilirsiniz.

Aydın LGBTİ+ Dayanışması sosyal medya hesapları

Aydın LGBTİ+ Dayanışması’na aydinlgbtidayanismasi@gmail.com adresinden ya da Facebook’tan, Twitter’dan ve Instagram’dan ulaşabilirsiniz.


Etiketler: yaşam
nefret