20/11/2020 | Yazar: Kaos GL

Aydın LGBTİ+ Dayanışması’nın 20 Kasım Nefret Suçu Mağduru Transları Anma Günü için hazırladığı üç günlük program bugün başlıyor.

Aydın LGBTİ+ Dayanışması’nın 20 Kasım etkinlikleri başlıyor Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı

Aydın LGBTİ+ Dayanışması, 20 Kasım Nefret Suçu Mağduru Transları Anma Günü için üç günlük bir program hazırladı.

Bugün başlayan programın ilk etkinliği “Çocuğum Mutluysa Ben de Mutluyum” söyleşisi. Saat 20:30’da Google Meet üzerinden üzerinden gerçekleştirilecek olan söyleşiye Züleyha Baransel ve Çağla konuşmacı olarak katılacak.

Programın yarın gerçekleşecek olan ikinci etkinliğinde ise translara yönelik psikolojik ve fiziksel şiddet konuşulacak. Saat 20:30’da Google Meet’de gerçekleşecek olan etkinliğin konuşmacısı Ajda Ender olacak.

Program, 22 Kasım Pazar günü saat 15:00’te İnsan Hakları Derneği önünde sosyal mesafe ve hijyen kurallarına uygun şekilde gerçekleştirilecek olan basın açıklaması ile son bulacak.

Aydın LGBTİ+ Dayanışması’nın çevrimiçi 20 Kasım etkinliklerine katılmak için aydinlgbtidayanismasi@gmail.com adresine e-posta yollayarak kayıt olabilirsiniz. Etkinlik katılım linki e-posta yollayanlara iletilecek.

Neden 20 Kasım?

ABD’li siyah trans kadın Rita Hester’in 20 Kasım 1998’de öldürülmesinin ardından 20 Kasım, nefret cinayetleriyle aramızdan ayrılan transları anıldığı bir gün olarak tanındı. Türkiye’de ilki 2008’de Pembe Hayat tarafından düzenlenen “Nefret Suçu Mağduru Transları Anma Günü” etkinlikleri, yıllar içinde LGBTİ+ örgütlerinin paydaş ve düzenleyici olarak çeşitli alanlarda trans haklarına ve mücadelesine yoğunlaştığı buluşmalar hâline geldi.


Etiketler: insan hakları, nefret suçları
İstihdam