17/06/2023 | Yazar: Kaos GL

Aydın Valiliği, bu yıl 16-18 Haziran tarihlerinde dördüncüsü düzenlenecek Aydın LGBTİ+ Onur Haftası’nı yasakladı. Yasak henüz Valilik sitesinde duyurulmadı.

Aydın Valiliği, Onur Haftası’nı yasakladı! Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı

Valiliğin sitesinde henüz duyurulmayan yasağın tebliğ edildiği Aydın LGBTİ+ Dayanışması yasağı şöyle duyurdu:

“Aydın’da çeşitli atölye ve etkinlikler, valiliğin aldığı karar doğrultusunda yasaklandı. Aydın Valiliği yasağına göre, LGBTİ+ derneklerini benzer oluşumlar ve grupların 16-18 Haziran 2023 tarihleri arasında kamuya açık alanda yapılacak olan her türlü etkinlikleri yasaklamıştır.

“4. Aydın LGBTİ+ Onur Haftası kapsamında yapmayı planladığımız LGBTİ+ etkinliklerinin daha sonra duyurulacak ileri bir tarihe ertelendiği duyurulur.”

Yasağın bahanesi ne?

Aydın Valiliği yasağı İl İdaresi Kanunu 11. Madde A ve b bentleriyle Toplantı ve Gösteri Yürüyüşleri Kanunu  17 ve 19. Maddelere dayandırıyor. Özellikle Toplantı ve Gösteri Yürüyüşleri Kanunu 17. Maddede “millî güvenlik, kamu düzeni, suç işlenmesinin önlenmesi, genel sağlığın ve genel ahlâkın veya başkalarının hak ve özgürlüklerinin korunması amacıyla belirli bir toplantıyı bir ayı aşmamak üzere erteleyebilir veya suç işleneceğine dair açık ve yakın tehlike mevcut olması hâlinde yasaklayabilir” ifadeleri dikkat çekiyor. 


Etiketler: insan hakları, nefret suçları
İstihdam