21/05/2012 | Yazar: Kaos GL

Aydın’da, üniversite öğrencisi 21 yaşındaki Tamer Uzun, evinde çıplak ve karnından bıçaklanarak öldürülmüş vaziyette bulundu

Aydın’da Öldürülen Gencin Cinayeti ‘Sır’ Değil! Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı
Aydın’da, üniversite öğrencisi 21 yaşındaki Tamer Uzun, evinde çıplak ve karnından bıçaklanarak öldürülmüş vaziyette bulundu
 
Adnan Menderes Üniversitesi Veteriner Fakültesi 1. Sınıf öğrencisi Tamer Uzun gündüz vakti evinde öldürülmüş vaziyette bulundu. Cinayet, Tamer Uzun’un kuaförlük yapan ev arkadaşı Murat Çelikel’in Cuma günü (18 Mayıs) öğle saatlerinde eve gelmesiyle ortaya çıktı.
Tamer Uzun’un ev arkadaşı Murat Çelikel ile olayı gördüğünü ileri süren ve kimliği açıklanmayan diğer arkadaşı karakola götürüldü. Görgü tanıklarının ifadelerine de başvuran polis, evden kaçan şahıs olup olmadığını da soruşturdu. Sorgulama sonunda Çelikel ve kimliği açıklanmayan diğer görgü tanığı polis tarafından serbest bırakıldı.
 
Aydın’da kuaförlük yapan Murat Çelikel olay yerindeki ilk ifadesinde “dün öğle saatlerinde yanına bir arkadaşını alarak eve geldiğini bu sırada merdivenlerden yukarı çıkarken evden bağırma sesleri duyduğunu” söyledi. Evin kapısının açıldığını ve evden kimliği belirsiz bir kişinin kendisine çarparak kaçtığını ileri sürdü.
Evinde uğradığı bıçaklı saldırı sonucu hayatını kaybeden ADÜ Veteriner Fakültesi 1. sınıf öğrencisi Tamer Uzun’un ölüm haberinin okuluna ulaşması üzerine arkadaşları Uzun’un yaşadığı eve geldiler.
 
Üniversiteli gencin cesedi de savcının incelemesinin ardından otopsi için İzmir Adli Tıp Kurumu Morgu’na kaldırıldı.
 
“Sır cinayet” tepkisi!
 
Yerel ve ulusal haber sitelerinde olayın “üstün körü üniversiteli cinayeti” olarak sunulmasına tepki gösteren bir kaosgl.org okurunun ilettiği bilgiye göre, Tamer Uzun cinsel yöneliminden dolayı öldürüldü.
 
Adının açıklanmasını istemeyen kaosgl.org okuru, olayın bir nefret cinayeti olduğuna dikkat çekti. Medyanın “sır” cinayet diye sunarak olayın üstünün örtülme olasılına karşı tepki gösteren okurumuz, “Tamer 20 yaşında genç bir arkadaşımızdı, cinsel ilişki için evine gelen bir adam tarafından nedeni bilinmeyen bir gerekçeyle bıçaklanarak öldürüldü” diye konuştu.
 
Fotoğraf: DHA
 


Video Haber İkon  İlgili Video:


Etiketler: insan hakları, nefret suçları
İstihdam