12/08/2013 | Yazar: Kaos GL

kaosGL.org, 2 gün sonra 2. yaşını kutlayacak olan Ayı Sözlük’ün kurucusu Dark Bear ile sözlüğün ortaya çıkışını ve Cuma günkü doğum günü partilerini konuştu.

Ayı Sözlük 2 Yaşına Giriyor! Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı
Ayı Sözlük, sözlüklerin kalın ciltlerden sıyrılıp interaktif bir hâl almasının sonucu dünyaya gelen sözlüklerden. kaosGL.org, 2 gün sonra 2. yaşını kutlayacak olan sözlüğün kurucusu Dark Bear ile sözlüğün ortaya çıkışını ve Cuma günkü doğum günü partilerini konuştu.
 
Ayı Sözlük, yazarların duygu ve düşüncelerinden ötürü öcü ilan edilmeyeceği, nefret söyleminin kabul edilmeyeceği bir sözlük olarak yola çıkmış. LGBT (lezbiyen, gey, biseksüel, trans) yazarlar ağırlıkta olsa da heteroseksüelleri kapı dışarı etmiyor. Her ne kadar sitenin adı eşcinsel ayıları çağrıştırsa da ayı sembolünün sözlük için anlamı farklı.  
 
“Ayı figürü bazen bir çocuğun sarılarak uykuya daldığı, güvendiği, sevdiği sevimli bir figürken bazen utangaç ve yalnız yaşamayı seven, sadece yaşamak için avlanan bir doğa canlısı, bazen de burnundan halka geçirilerek, acı çektirilerek sokaklarda zincirlerle dolaştırılan, insanların kafasında oynatıldığı izlenimi bırakılmaya çalışılan insan zorbalığına yenik düşmüş bir figür oluşu bu sözlüğün adında etkili oldu,” diyor Dark Bear.
 
Ayı Sözlük, ticarî bir kaygı gütmeden amatörce işliyor ve giderleri de destek kampanyalarıyla gönüllü yazarların gönderdiği paralarla karşılanıyor. Dark Bear, bu samimî ortamda çok sağlam dostlukların kurulduğunu ifade ediyor ve ekliyor: Bu geçen iki yıl içinde 41 adet buluşma düzenledik!
 
Peki, bu etkinlikler arasından neler var? “Kitap yazarlarıyla, oyuncularla düzenlenen buluşmalar, spor aktiviteleri zirveleri, sözlük doğum günü partileri, sergilere birlikte katılma, fasıl ve muhabbet zirveleri gibi pek çok farklı şey.”
 
“Bir sözlüğün devamı için sürekli yeni üyelere ihtiyaç var,” diyen Dark Bear, sözlüğün 2. yaşını kutlamak isteyen herkesi bu Cuma partilerine bekliyor.
 
İstanbul Taksim’daki teras6 adlı mekânda gerçekleşecek etkinlikte Hala Diva, DJ Murat Renay ve Ramadan Çaysever gibi isimler performans sergileyecekler. Sözlük yazarları da gecede sahneye çıkıp gösteri yapacaklar. Geceye ve sözlüğe destek veren morj.com da yazarlara çeşitli ürünlerinden hediyeler edecek. Parti saat 20:00’da başlayıp gece 02:00’a kadar sürecek. 

Etiketler: medya
İstihdam