30/11/2006 | Yazar: Kaos GL

Hazırlayan: Coşkun AIDS ÜZERİNE Prezervatifsiz ağza boşalmak, ağza alan için hem AIDS ve hem de Hepatit-B (Sarılık) için tehlikelidir. Boşalma olmadan penisi prezervatifsiz ağza almanın riski çok çok küçük. Ancak uzun süre yalarsanız penis aniden ağzınıza boşalabilir, dikkat.

Hazırlayan: Coşkun

AIDS ÜZERİNE

Prezervatifsiz ağza boşalmak, ağza alan için hem AIDS ve hem de Hepatit-B (Sarılık) için tehlikelidir. Boşalma olmadan penisi prezervatifsiz ağza almanın riski çok çok küçük. Ancak uzun süre yalarsanız penis aniden ağzınıza boşalabilir, dikkat.
Ağza boşalmak isteniyorsa, penisi prezervatifle ağza alın.

Penisin gövdesini ve testisleri (taşakları) yalamak risk taşımıyor.

Arkadaşınızın penisini el ile mastürbasyon yaparak boşaltmak (otuzbir çektirmek) risk taşımaz. Çünkü elinizde yara yoksa sağlam deriden virüs bulaşmaz.

Öpüşmeyle, tükürükle (ağızda yara yoksa) aids bulaşmaz.

Öpüşme ve oral seksten (Ağza alma) önce ve sonra dişlerinizi fırçalamayın. Çünkü diş etlerinde kanama olursa risk artar. Oral seksten sonra diş macununu parmağınızla dişlerinize sürterek ağzınızı temizleyebilirsiniz.

Okşamak, masaj yapmak, sürtünmek (fırçalamak), çıplak vücut üzerine boşalmanın riski yoktur.

Anüs deliğini yalamakla, AIDS bulaşmaz. Fakat, temiz değilse değişik mikroplar ve mantarlar bulaşabilir.

Anüse parmak sokmak, meme uçlarını yalamak, birlikte duş veya banyo yapmak risk taşımıyor.

Prezervatifsiz anal ilişki (arkadan ilişki), her iki partner (eş) için de tehlikeli.
Normal deriden çok daha hassas olan penisin ucunda, anüste ve bağırsakta, sürtünme sonucu gözle görülemeyecek kadar ince çizilmeler oluşabilir. Bu ise riski doğurur. O halde gerek temiz, çağdaş ve gerekse güvenli bir anal (arkadan) ilişki için mutlaka prezervatif kullanın. Prezervatifin üzerine yağsız (su bazlı) kaydırıcıyı bol miktarda sürün. Bu kaydırıcıdan parmak ile anüs deliğinin etrafına ve içine de sürün. Böylece prezervatif yırtılmaz, ilişki daha kolay ve zevkli olurken; anüs deliğiniz yırtılmaz, genişlemez, taptaze ve genç kalır.

Penis, taşak ve anüs deliğini yaladıktan sonra, eczaneden alacağınız (gargara) ilaçla, ağzınızı çalkalayın, gargara yapın ve tükürün (Gargara ilacı yutmayın). Her oral seksten sonra bir-iki kez yapacağınız bu işlem ile ağız ve boğaz sağlığınızı bakterilerden korurken, ağzınızda hoş bir tat kalacaktır.

Ayrıntılı bilgi ve danışma için: AIDS Savaşım Derneği-İstanbul



Kaynak: Kaos GL, Haziran 1998, Sayı 46



Etiketler: insan hakları, sağlık
İstihdam