07/03/2018 | Yazar: Kaos GL

“Kadınlar sinema yapıyor” diyerek yola çıkan Uluslararası Gezici Filmmor Kadın Filmleri Festivali’nin ilk etkinliği CANAN’ın “Ayışığında Yıkanan Kadınlar” gösterimi olacak.

“Ayışığında Yıkanan Kadınlar” Filmmor’da Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı

Kadınlar sinema yapıyor” diyerek yola çıkan Uluslararası Gezici Filmmor Kadın Filmleri Festivali’nin ilk etkinliği CANAN’ın “Ayışığında Yıkanan Kadınlar” gösterimi olacak.

CANAN, Ayışığında Yıkanan Kadınlar, 2017

Bu yıl on altıncı defa düzenlenecek olan Gezici Filmmor Kadın Filmleri Festivali’nin açılış etkinliği CANAN’ın “Ayışığında Yıkanan Kadınlar” isimli video gösterimi olacak.

Kadınlarla kadınlar için sinema yapmak üzere kurulan Filmmor Kadın Kooperatifin düzenlediği, Uluslararası Gezici Filmmor Kadın Filmleri Festivali film gösterimlerinin yanında birçok etkinlik düzenliyor.

“Kadınlar Vardır”da CANAN

Bu etkinliklerden ilki 10 Mart Cumartesi günü saat 13.00’te İstanbul’daki Fransız Kültür Merkezi’ndeki “Kadınlar Vardır / Women are Everywhere” etkinliğinde gösterilecek olan CANAN’ın “Ayışığında Yıkanan Kadınlar” isimli video gösterimi. 2017 yılında Burgazada’da çekilen video Martha adında bir kadın hikâyesine atıfta bulunuyor.

Aynı gün kısa film atölyesi

Gösterimin arından düzenlenecek olan kısa film atölyesi “Yapacak Çok Filmimiz Var”, Nefin Dinç ve Meryem Yavuz’un danışmanlığında gerçekleşecek. Atölyeye yönetmen Laurie Kahn ve Claire Pijman da katılacak.

16. Filmmor'un tüm etkinliklerine ulaşmak için burayı ziyaret edebilirsiniz.

İlgili haber:

16. Uluslararası Gezici Filmmor Kadın Filmleri Festivali geliyor!


Etiketler: kültür sanat
İstihdam