08/05/2014 | Yazar: Kaos GL

Kaos GL Derneği, Ayrımcılığa Karşı Dersler programı kapsamında bu hafta İzmir’deydi. Dokuz Eylül Üniversitesi ile Ege Üniversitesi’ndeki dersler Ali Erol’un katılımıyla yapıldı.

Ayrımcılığa Karşı Dersler Dokuz Eylül ve Ege’deydi Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı
Kaos GL Derneği, Ayrımcılığa Karşı Dersler programı kapsamında bu hafta İzmir’deydi. Dokuz Eylül Üniversitesi ile Ege Üniversitesi’ndeki dersler Ali Erol’un katılımıyla yapıldı.
 
İzmir’deki ilk ders 5 Eylül Pazartesi günü Dokuz Eylül Üniversitesi Tınaztepe Kampüsünde gerçekleşti. Sosyoloji Bölümü’nden Yrd. Doç. Dr. Gül Özateşler’in Felsefe öğrencilerine verdiği “Kültür, Kimlik ve Toplum” dersine eşcinsellik konusu kimlik ve kültür çerçevesinde işlendi.
İzmir’de bu hafta gerçekleşen Ayrımcılığa Karşı Dersler’in ikincisi 7 Mayıs Çarşamba günü Ege Üniversitesi’nde yapıldı. Psikolojik Danışma ve Rehberlik (PDR) Bölümü öğrencilerine yönelik derse Manisa PDR Derneği’nden de katılım oldu.
 
Türk PDR-DER İzmir Şubesi başkanı da olan Prof. Dr. Ragıp Özyürek’in “Rehberlikte Program Geliştirme” dersinde hastalıktan hak talebine eşcinselliğin seyri işlendi.
 
Katılımcılara ders sonrasında Kaos GL yayını “LGBT Öğrencileri Aile ve Okul Kıskacına Karşı Nasıl Korumalı!” kitapçığı dağıtıldı. 
“Ayrımcılığa Karşı Dersler”de Siz de Yer Alın!
Kaos GL Derneği, “Ayrımcılığa Karşı Dersler” programı ile üniversitelerde farklı derslere katılmayı ve LGBT’lerin sorunlarını tartışmayı hedefliyor.
 
Üniversitelerin eğitim bilimleri, sosyoloji, kamu yönetimi, siyasal bilgiler, uluslararası ilişkiler, iletişim, kadın çalışmaları, sosyal hizmet, psikoloji, psikolojik danışma ve rehberlik, tıp ve sağlık bilimleri gibi alanlarında farklı derslere konuk olarak LGBT’lerin sorunlarını görünür kılmaya çalışan Kaos GL Derneği tarafından akademisyen ve öğrencilere çağrı yapıldı.
 
Akademisyen ve öğrencilerden gelen davetleri değerlendiren Kaos GL, derslerin alanı ve kapsamı üzerinden cinsel yönelim ve cinsiyet kimliği ayrımcılığı ile LGBT konularının tartışılmasına katkı sunuyor.
 
LGBT alanında çalışmak isteyen öğrenci ve akademisyenlerle işbirliğine açık olan dernek, “Ayrımcılığa Karşı Dersler” programı kapsamında davet bekliyor: egitim@kaosgl.org
 
*Bu etkinlik Avrupa Birliği Demokrasi ve İnsan Hakları için Avrupa Aracı’nın finansal olarak desteklediği Nefret Etme Projesi kapsamında Pembe Hayat ve Kaos GL Dernekleri tarafından organize edilmiştir.

Etiketler: insan hakları, eğitim
İstihdam