25/04/2014 | Yazar: Kaos GL

Kaos GL Derneği, Ayrımcılığa Karşı Dersler programı kapsamında dün Hacettepe Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi Fizyoterapi ve Rehabilitasyon Bölümü’ndeydi.

Ayrımcılığa Karşı Dersler Hacettepe Sağlık Bilimleri’ndeydi Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı
Kaos GL Derneği, Ayrımcılığa Karşı Dersler programı kapsamında dün Hacettepe Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi Fizyoterapi ve Rehabilitasyon Bölümü’ndeydi.
 
Dr. Selda Taşdemir Avşar’ın “Sosyolojiye Giriş” dersine Kaos GL Derneğinden Ali Erol ve Seçin Tuncel konuk oldu.
 
Derste cinsel yönelim ve cinsiyet kimliğine ait tanımlar ve kavramlar anlatıldı. Tıp, hukuk ve sosyal-kültürel alanda, toplumlarda eşcinselliğin nasıl ele alındığı ve ayrımcı uygulamalar anlatıldı. LGBTİ (lezbiyen, gey, biseksüel, trans, interseks) hareketinin bu ayrımcı uygulamalar için verdiği mücadele ve hak taleplerine odaklanılan derste öğrencilerin soruları yanıtlandı.  
 
“Ayrımcılığa Karşı Dersler”de Siz de Yer Alın!
Kaos GL Derneği, “Ayrımcılığa Karşı Dersler” programı ile Ankara’daki bütün üniversitelerde farklı derslere katılmayı ve LGBT’lerin sorunlarını tartışmayı hedefliyor.
 
Ankara’da farklı üniversitelerin, eğitim bilimleri, sosyoloji, kamu yönetimi, siyasal bilgiler, uluslararası ilişkiler, iletişim, kadın çalışmaları, sosyal hizmet, psikoloji, psikolojik rehber danışmanlık, tıp ve sağlık bilimleri gibi alanlarında farklı derslere konuk olarak LGBT’lerin sorunlarını görünür kılmaya çalışan Kaos GL Derneği tarafından akademisyen ve öğrencilere çağrı yapıldı.
 
Akademisyen ve öğrencilerden gelecek davetleri değerlendirecek olan Kaos GL, derslerin alanı ve kapsamı üzerinden cinsel yönelim ve cinsiyet kimliği ayrımcılığı ile LGBT konularının tartışılmasına katkı sunacak.
 
LGBT alanında çalışmak isteyen öğrenci ve akademisyenlerle işbirliğine açık olan dernek, “Ayrımcılığa Karşı Dersler” programı kapsamında davet bekliyor: egitim@kaosgl.org
 
*Bu etkinlik Avrupa Birliği Demokrasi ve İnsan Hakları için Avrupa Aracı’nın finansal olarak desteklediği Nefret Etme Projesi kapsamında Pembe Hayat ve Kaos GL Dernekleri tarafından organize edilmiştir.

Etiketler: insan hakları, eğitim
İstihdam